KeuPa vain kurkisti jyrän alta – "Ollaan päästä hitaita"

Syystä tai toisesta KeuPa HT:n sotureiden peli ei lähtenyt mestiksen toisessakaan finaalissa oikein millään tavalla lentoon. Ensimmäisessä kohtaamisessa tiistaina KeuPa rimpuili numerollisesti mukana 4-5 -tappiossaan, mutta oli pelillisesti enemmän tai vähemmän jyrän alla.

Kotihallissaan jyrän alla olo oli pääosin mallia enemmän, vaikka Olli-Petteri Viinikainen latasikin KeuPan 1-0 -johtoon reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Siihen hallitsevan mestismestarin hyökkäyspelin kuulumiset sitten pääosin jäivätkin. Esimerkiksi toisessa erässä KeuPalla ei ollut ainuttakaan kelvollista maalipaikkaa huolimatta siitä, että joukkue pelasi keskimmäisen 20-minuuttisen aikana kolmeen otteseen ylivoimaa. Epärytminen hyökkääminen tasakentällisin vaivasi myös ylivoimalla.

- Niin klishee kuin se onkin, niin näissä peleissä ei vaan riitä, jos ei pysty ehjää 60-minuuttista pelaamaan. Ei tuo toisen erän tekeminen riitä mihinkään, kultakypärä Jesse Pelamo noitui kirvelevän 2-3 -tappion jälkeen.

"Varotaan ja pelätään"

Erikoistilannepelaaminen muodostuikin ratkaisevaksi asiaksi. Ketterä tulitti neljästä ylivoimastaan kaksi maalia, KeuPa ei kolmella yrittämällä ainuttakaan. Joona Jääskeläinen takoi pelin tasoihin ensimmäisen erän puolivälin jälkeen ja sama mies muutti numerot 1-2:een toisen erän alussa. Ketterän ensimmäinen osuma viidellä viittä vastaan nähtiin vasta 29 minuutin kohdalla, asialla kapteeni Jarno Lippojoki.

Kolmannessa erässä Ketterä pelasi muutamaa pientä hairahdusta lukuun ottamatta napakkaa johtoasemapeliä, eikä antanut liiemmin KeuPalle mahdollisuuksia loppukirin virittämiseen. Lopullisesti kiriviritykset näyttivät kaatuvan reilut kuusi minuuttia ennen loppua, kun kotijoukkue nappasi kaksiminuuttisen väärästä vaihdosta.

Jäähyn lusittuaan KeuPa kuitenkin terhentyi illan parhaaseen peliinsä kuudella viittä vastaan ja Jani Siekkinen viimeisteli 2-3 -kavennuksen reilut neljä minuuttia ennen loppua. "Igluun" ahtautunut kauden ennätysyleisö, 900 katsojaa, joutui kuitenkin lopulta pettymään.

- Ollaan helvetin hitaita tällä hetkellä, varsinkin päästä. Se vaikuttaa niin moneen asiaan, että en edes ala luettelemaan niitä tässä, KeuPan päävalmentaja Niko Härkönen totesi.

- Pääkopan juttuja. Varotaan ja pelätään liikaa, hän lisäsi.

"On ennenkin oltu"

Jesse Pelamo löysi tappion siemenen perusasioista.

- Kamppailupelaamisesta se kaikki lähtee. Hävitään niitä ja annetaan sitä kautta vastustajalle momentumeja, Pelamo arveli.

- Ei kestä huonot hetket olla noin helvetin huonoja, hän murahti.

KeuPa ei ole toki 0-2 -tappioasemassaan ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Puolivälierissä runkosarjan voittaja Hermes kipaisi niin ikään 2-0 -johtoon, mutta lopulta KeuPa temmelsi jatkoon voitoin 4-2.

- On tässä ennenkin oltu kusessa, ei todellakaan ole ensimmäinen kerta. Lauantaina Imatralla nähdään meiltä tämän ottelusarjan paras peli, Pelamo lupasi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .