Keuruulla jo sormet syyhyävät – historialliset Mestis-finaalit alkavat perjantaina

KeuPa HT raivasi tiensä historiallisesti Mestiksen finaaliotteluihin jo reilu viikko sitten ratkenneessa välieräsarjassa. Välierissä KeuPa kaatoi Joensuun Jokipojat puhtaasti otteluvoitoin 4-0. Sen sijaan toisessa välieräparissa Savonlinnan SaPKo ja TuTo Hockey Turusta väänsivät pitkän kaavan kautta. Ottelupari ratkesi vasta tiistaina seitsemännessä välierässä TuTon eduksi.

Näin ollen KeuPa kohtaa perjantai-iltana Keuruulla alkavassa finaalisarjassa turkulaiset. Mestiksen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

- Kyllähän tässä kovasti tekisi mieli pelaamaan, sillä yli viikko jo taukoa välieristä. Pääsiäisenä vähän huilattiin ja maanantaina aloitettiin keskittyminen finaaliotteluihin, KeuPan kapteeni Markus Jokinen kertoo.

Jokinen on toiminut KeuPan kapteenina joulun tienoilta lähtien Waltteri Lehtosen loukkaannuttua. Hän näkee, että KeuPa on kasvanut finaalien arvoiseksi joukkueeksi toimivan kokonaispaketin vuoksi.

- Kausi lähti hyvin liikkeelle. Olemme sen jälkeen pystyneet etenemään hetki kerrallaan. Joukkue on täynnä pelaajia, jotka haluavat päivä päivältä kehittyä paremmiksi. Valmennus on löytänyt toimivan kokoonpanon ja pelitavan. Mutta yhtälailla katsojat, vapaaehtoistyöntekijät ja muut mukana olevat ovat valmiita laittamaan itsensä likoon, Jokinen muotoilee.

- KeuPasta puhutaan "ihmisten joukkueena" ja se motto myös näkyy.

Tulosvastuuta ja johtajuutta

29-vuotias Jokinen itse pelasi kaksi edellistä kautta Liigaa Tampereen Ilveksessä. Viimeisin kausi siellä päättyi loukkaantumiseen.

- Tärkein ajatus Keuruulle syksyllä tullessa oli saada ehjä kausi ja paljon peliminuutteja loukkaantumisten jäljiltä.

KeuPassa Jokinen on päässyt pelaamaan kärkiketjuissa ja tulosta on syntynyt. Vasempana laitahyökkääjänä viilettävä Jämsän Kiekko-Susien kasvatti ylsi runkosarjassa koko Mestiksen pistepörssissä sijalle neljä. Runkosarjan 44 ottelussa syntyi tehot 29+22=51. Yhdeksässä playoff-ottelussa on tehoja syntynyt 7+4=11. Lisäksi Jokinen kävi syksyllä visiitillä muutaman ottelun verran JYPin liigajoukkueessa.

- Hyökkäyspelini on kehittynyt, sillä olen saanut kannettavakseni aiempiin kausiin verrattuna selvästi enemmän tulosvastuuta. Kapteeniksi nousemisen myötä koen saaneeni myös johtajan ominaisuuksia, Jokinen näkee.

Jyväskylän yliopistossa liikuntapedagogiikkaa opiskeleva Jokinen ei vielä tiedä, missä ensi kaudella kiekkoilee. Sen hän lupaa, että ura jatkuu, mutta nyt keskittyminen on täysin finaalisarjassa TuToa vastaan.

- TuTo on hyökkäyssuuntaan erittäin vaarallinen joukkue. Heidän välieräsarja osoitti, että myös puolustus on nyt kunnossa. Ja kuten finaalijoukkueilla yleensäkin, molemmilla on kuumat maalivahdit. Laaja ja tasokas materiaali tulossa vastaan.

Mestiksen ensimmäinen finaaliottelu KeuPa HT – TuTo Hockey pelataan Keuruun jäähallissa perjantaina 6. huhtikuuta klo 18:30.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .