Kiekkoilijoiden vaivoista kertomista suitsitaan

Jääkiekon SM-liiga on yhdessä Jääkiekkoliiton ja Pelaajayhdistyksen kanssa luonut ohjeet siitä, kuinka kiekkoilijoiden terveystilanteista voi jatkossa tiedottaa. Tarkoituksena on suojella pelaajien yksityisyyttä, kertoo asiaa ponnekkaasti ajaneen Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela.

- Monissa tapauksissa seuran henkilöiden taholta on raportoitu pelaajien terveydentiloista liian laveasti, Saarela kuvaa nykytilannetta.

Ohjeissa todetaan, että "seuran toimihenkilö ei voi kertoa kolmansille osapuolille pelaajan terveydentilaan liittyviä tietoja muutoin kuin pelaajan tapauskohtaisella suostumuksella."

- Lähtökohta on yksiselitteinen: pelaaja päättää, mitä hänen terveydentilastaan voi uutisoida, Saarela painottaa.

Urheilua seuraaville tärkeä tieto on usein se, kuinka kauan pelaaja on sivussa tositoimista. Tätä tietoa ei Saarelan mukaan sen kummemmin aiota piilotella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

NHL oikaisee suoraan pudotuspeleihin – katso tästä ensimmäiset otteluparit

Hovi hylkäsi "rivakasti" autolla startanneen Jukurien puheenjohtaja Toivakan syytteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta – tuomio liikenneturvallisuuden vaarantamisesta jäi voimaan

Liiga aikoo pelata täyden runkosarjan – toiveissa myös aloitus normaalina ajankohtana

NHL kaavailee keskittävänsä ottelut 8–9 jäähalliin

Legenda mikä legenda – J-P Hytösestä kuoriutui JYPin näköinen pelaaja, joka pääsi toteuttamaan kaikki lapsuuden unelmansa

Jääkiekkovalmentaja Tomi Lämsä sai potkut, piti sapattia, katosi kuvasta mutta on nyt elämänsä haasteen edessä – "Enää en kuuntele seurajohtajien juhlapuheita"

Jääkiekon SM-liiga palaa Maikkarille – vain yksittäisiä otteluita ilmaiseksi, loput maksullisilla kanavilla

Puoli vuosisataa sitten nähtiin yksi kiekkohistorian ikonisimmista osumista: "Olen muistellut sitä miljoonia kertoja"

Palokan Kiekosta maajoukkueeseen ja Las Vegasin julkkispiireihin – Oula Palve puhuu mielellään jääkiekosta, mutta vaikenee rakkaudestaan amerikkalaiskaunottareen

Jääkiekon MM-kisalippujen ostajille rahat takaisin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.