Kiekkonaiset jäivät alle 55 metriin – EM-kisojen finaalipaikka jäi tarjottimelle

Finaalipaikka oli tyrkyllä, mutta Suomen kiekkokolmikko Sanna Kämäräinen, Salla Sipponen ja Helena Leveelahti eivät löytäneet parasta virettään EM-karsinnassa. Viimeinen finaalipaikka heltisi vaatimattomalla tuloksella 56,52, mutta suomalaisten parhaatkin kaaret jäivät alle 55 metrin.

Yli 58 metriin tällä kaudella kyennyt Sipponen tarvitsi pari järeää kirosanaa tunteidensa kuvaamiseen. Häntä sieppasi juuri se, että finaalipaikka oli tarjottimella.

– Oma taso ei kuitenkaan riittänyt. Ei ole vielä varmuutta tuollaisiin tuloksiin, Sipponen totesi rauhoituttuaan.

– Jäin heitoissa suppuun. En kyennyt nostamaan lantiolla heiton loppua.

Kämäräinen sijoittui Zürichin 2014 EM-kisoissa seitsemänneksi. Tänä vuonna hän on heittänyt kahden välivuoden jälkeen 56,96.

Kämäräinen uskoi, että pystyy selkävaivojensa jälkeen nauttimaan arvokisojen tunnelmasta tuloksesta riippumatta. Karsinnasta hän poistui silti itkien.

– Tuntuu tietenkin hyvältä, että olen täällä, mutta ei tämä ole kivaa tällaisilla tuloksilla. Haluaisin parempaa, ja minun pitäisi pystyä parempaan, Kämäräinen sanoi kyyneleet silmissään.

– Pakko nyt todeta, että tulos on sittenkin iso osa tätä hommaa.

Leveelahti nautti tunnelmasta

Nuorten MM-kisoissa hopeamitalin saavuttanut Helena Leveelahti, 18, poistui tyynenä Olympiastadionilta. Hän oli Berliinissä lähinnä opintomatkalla.

– Olen ekaa kertaa mukana ja vielä junnu-urheilija. Kahden vuoden kuluttua uudestaan ja sitten finaaliin, Leveelahti suuntasi saman tien ajatuksensa uransa jatkoon.

Berliinissä Leveelahti nautiskeli arvokisatunnelmasta.

– Vapautuneella fiiliksellä kilpailin. Ei ollut tunnetta, että pakolla pitäisi finaaliin päästä, Leveelahti kertoi.

Kämäräinen oli karsinnassa 19:s tuloksella 54,76. Sipponen oli 21:s tuloksella 54,00 ja Leveelahti 24:s tuloksella 53,56.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .