Koivisto tehtaili 2+1 pistettä – Lukon kultakypärä vaihtoi omistajaa

Lukko voitti KooKoon 6–1.

Janne Keränen on kantanut jääkiekkoliigassa kultaista kypärää Lukossa lähes koko kauden, mutta ei kanna enää tiistain jälkeen. Ei vaikka Keränen teki 6–1 maalein päättyneessä ottelussa kaksi osumaa KooKoon verkkoon.

Kultakypärän uusi haltija on Toni Koivisto, jonka saldo KooKoota vastaan oli 2+1.

– Edellisen kerran se taisi olla päässä syksyllä 2015–2016 eli Riston (Dufva) viimeisellä kaudella. Ikävä ei ole ollut, Koivisto vakuutteli.

– Olisi niitä voinut enemmänkin tehdä, mutta ei vaan tullut paikkoja, kuittasi toistaiseksi 27 (11+16) tehopistettä Koivisto kysymyksen hattutempun mahdollisuudesta.

Lukon suurin sankari tiistaina oli kuitenkin maalivahti Sebastian Ylönen, joka pääsi nyt ensimmäisen kerran aloittamaan ottelun. Alku oli masentava, sillä KooKoon ensimmäinen laukaus meni sisään. Jatkossa Ranskan maajoukkuemaalivahti ei enää erehtynytkään.

Torjuntoja 26-vuotiaalle toisen polven maalivahdille – Sebastianin isä Petri Ylönen valittiin urallaan viisi kertaa Ranskan Liigan parhaaksi pelipaikallaan – kertyi yhteensä 28.

Ylösen saldo 121 minuutin ja 17 sekunnin jälkeen Liigassa on 1,48 päästettyä maalia ottelua kohden. Miehen torjuntaprosenttikin on hieno 94,74.

– Meillä on kaksi hyvää maalivahtia, hehkutti Lukon päävalmentaja Pekka Virta voitokkaan ottelun jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.