Kokenut NHL-puolustaja Jay Bouwmeester sai sairauskohtauksen kesken ottelun: peli keskeytettiin, kiekkoilija kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan

St. Louisin puolustajan Jay Bouwmeesterin sairauskohtaus keskeytti Bluesin ja Anaheim Ducksin NHL-ottelun tiistaina. Bouwmeester lyyhistyi joukkueen vaihtopenkin edustalle ensimmäisen erän loppupuolella, kun peli oli tasatilanteessa 1–1.

Joukkuetoverit hälyttivät lääkintähenkilökuntaa ensiapuun, ja Bouwmeester kyyditettiin paareilla ambulanssiin ja sairaalahoitoon Los Angelesissa.

Liigan johto keskeytti ottelun, ja se pelataan loppuun myöhempänä ajankohtana.

–  Illan peli St. Louis Bluesin ja Anaheim Ducksin välillä on siirretty puolustaja Jay Bouwmeesteriin liittyvän hätätilanteen takia. Teemme lähiaikoina päätöksen ottelun uudesta ajankohdasta, NHL ilmoitti.

Seura määritteli uutistoimisto AFP:n mukaan sairauskohtauksen "sydäntapahtumaksi" (cardiac episode).

–  Jay Bouwmeester koki pelivaihtonsa jälkeen sydäntapahtuman, kun ensimmäistä erää oli pelaamatta 7.50. Onneksi lääkintäryhmämme ja joukkueen lääkärit olivat läsnä ja onnistuivat vakauttamaan hänen tilansa, seuran toimitusjohtaja Doug Armstrong kommentoi tilannetta.

Toimitusjohtajan mukaan Bouwmeesterin terveydentilaa selvitetään tutkimuksin sairaalassa.

Bouwmeester oli tajuissaan, kun hänet vietiin hallista.

Bouwmeester, 36, on pelannut NHL:ssä 1  241 ottelua. Hän on edustanut Kanadaa maajoukkuetasolla olympialaisissa 2014, kahdesti jääkiekon maailmancupissa sekä useissa aikuisten ja nuorten MM-turnauksissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.