Kolhitut vastakkain Kisapuiston hurmoksessa

ASETELMA: JYP tarpoo melkoisen rajussa kaamoksessa. Ottelutahti on raastava, joulutaukoa on luvassa vain aaton ja joulupäivän verran ja ukkoja tippuu rivistä jatkuvalla syötöllä. Silti nämäkin asiat huomioiden hurrikaanipaidat alittivat torstain HPK-ottelussa tasonsa.

Mutta entäs SaiPa sitten? Joukkue operoi selvästi kapeammalla materiaalilla kuin JYP, mutta kärsii samanlaisesta loukkaantumissumasta. Vaan se ei "Pekan pelirohkeiden" tahtia haittaa. Kun alkusyksyn kaksi muuta komeettaa, Pelicans ja Ilves, ovat syväkyykänneet, jatkaa Sputnik väkevää menoaan. Joukkue ei ole tällä kaudella hävinnyt kertaakaan enempää kuin kaksi ottelua peräkkäin. Liigan pienimmällä pelaajabudjetilla operoiva joukkue on rohmunnut käsittämättömät 54 pistettä ja majailee sarjakolmosena.

SaiPan esitykset ovat herättäneet myös eteläkarjalaisen kiekkokansan melkoiseen hurmokseen. Kun SaiPa kepitti viikko sitten kärkikamppailussa Tapparan, oli meininki lähes tuvantäydessä Kisapuistossa suorastaan huumaava. Joukkue taklasi, taisteli, löi kiekkoa häkkiin ja kansa eli joka solullaan mukana. Liekö samanlaiseen tunnelmaan päästy tällä kaudella vielä missään muussa liigahallissa?

Kunnon meininki ei toki sada pelkästään SaiPan laariin. Paljon nähnyt ja voittanut hurrikaanimiehistö syttyy myös varmasti pelille, kun käynnissä on kunnon lauantai-illan hulinat. Kaikki ainekset erinomaisen viihdyttävään kiekkonäytelmään ovat JYPin torstain mahalaskusta huolimatta kasassa.

ARVIO: Tiukka vääntö pitäisi kaiken järjen mukaan olla luvassa, tosin kauden aiemmat kohtaamiset voittanut SaiPa on laskettava suosikiksi. JYP tekee 1–2, SaiPa 2–3 maalia.

SEURAA HEITÄ: Miika Lahden johtama JYPin ykkösketju – laidoilla Ossi Louhivaara ja Max Wärn – on pelannut pääosin samassa koostumuksessa jo vuoden päivät ja ollut alkukauden ehjin JYP-kokonaisuus. Vastuuta on ollut isosti tarjolla ja porukka on sen myös kantanut. Ketjunjohtaja Lahti on kuitenkin vajonnut kuivaan kauteen. Maajoukkuetauon jälkeen hän ole tehnyt kahdeksassa ottelussa maaliakaan. Sitä ennen syntyi kuitenkin 22 ottelussa kahdeksan osumaa.

Taskukokoinen SaPKon kasvatti Jesper Piitulainen paukutti muutama vuosi sitten mestiksessä kovia tehoja. Viime kausi (37 7+8=15) SaiPassa sujui vielä liigavauhtia opetellessa, mutta kauden edetessä Piitulainen on äitynyt hurjaan pelivireeseen. 22-vuotias hyökkääjä on kahteen otteeseen ratkaissut voiton rankkareilla ja torstain Ilves-murskajaisissa (5-1) Piitulainen painoi "hatun". Piitulaisen koko kauden saldo kirjataan 25 ottelun jälkeen 9+7=16.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.