Kommentti: Joonas Nättisen kasvot eli miten JYP eteni taas neljän sakkiin

Hippoksen lauantai-illasta jäi mieleen Joonas Nättisen ruhjotut, mutta hymyilevät kasvot. Ystävällinen puhe, ilman uhoa. Jotenkin hyvin jyppimäistä. Ja kommentti:

- Oli reilua lätkää. Oli tunteita ja taklauksia, mutta jokainen voi katsoa tämän jälkeen kaveria silmiin, Nättinen sanoi, kun JYP oli raivannut tiensä välieriin voitoin 4-3.

Nättisestä näki, että viimeinen lause oli tärkeä. Siinä kai JYPin arvot pähkinänkuoressa. Joskus roiskuu, kun rapataan. Jääkiekossa niin käy. Joskus liikutaan harmaalla alueella. Mutta on olemassa rajoja, joiden yli ei mennä. Tai mennään, mutta ei kaikissa joukkueissa.

JYPin 4-3 -voittoon päättyneissä puolivälierissä niiden yli ei mennyt JYP, ei HPK.

"Voi katsoa tämän jälkeen kaveria silmiin."

Lause jäi kaikumaan päähän.

Petteri Nikkilä takoi jäässä maannutta J-P Hytöstä mailan lavalla niskan seutuville. Mikko Kuukka lanasi poikittaisella Otto Paajasen ketoon selkäpuolelta melko rumasti.

Hetkellisiä ylireagointeja, ei pelisuunnitelmaan kuuluvia asioita. Kumpaakin jyvitettiin ansaitusti kahden ottelun pelikiellolla.

Mutta voiko Nikkilä paiskata kättä ja katsoa Hytöstä silmiin? Voi.

Voiko Kuukka toimia samoin Paajasen kanssa? Voi.

Rajoja ei ylitetty, vaikka vyöhykkeellä käytiinkin.

Keskiviikkona starttaa välieräsarja KalPa-JYP, historian kolmas laatuaan. Voitot näissä ovat muuten 1-1. Keväällä 1991 KalPa temmelsi finaaliin voitoin 3-0, kahdeksantoista vuotta myöhemmin JYP kosti ensimmäisellä mestaruusmarssillaan 4-1.

HPK-väännöissä nähdyt lainalaisuudet pätevät varmasti tässäkin sarjassa, tosin rajoja hieman taas venytettäneen, kun sonnit ovat yhä pidemmällä kevätlaitumillaan.

KalPa pudotti puolivälierissä vähän erilaisilla rajoilla operoivan Pelicansin. Silti edellä mainittu rajojen saattaa olla asia, joka on JYPille eduksi. Siis rajojen hieman lujempi venyttäminen niin, että ei istu liiaksi jäähyaitiossa.

Ja joo. Anteeksi otsikon analogia. Jotenkin vaan J. Karjalalaisen Laura Häkkisen silmät stemmasi Joonas Nättisen kasvojen kanssa.

Siis noin niin kuin sanallisesti. Ei muuten. (Ne Joonas Nättisen kasvot löydät täältä.)

JA VIELÄ: JYP voitti ensimmäisen mestaruutensa kahdeksan vuotta sitten. Sen jälkeen se on ollut neljän parhaan joukossa seitsemän kertaa kahdeksasta. Organisaatiotasolla timantinkova suoritus.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .