Kommentti: Mitä seuraavaksi JYP, mitä seuraavaksi?

"JYP oli liian harvoin innokas, raikas ja intohimoinen", kirjoittaa kiekkotoimittaja Tuomas Heikkilä.

33. liigakautensa päättänyt JYPin joukkue jätti inasen virkamiesmäisen vaikutelman. Puolivälierissä HIFK:lle pudonnut porukka oli kyllä pätevä ja ammattitaitoinen, mutta liian harvoin innokas, raikas ja intohimoinen.

SM-liigan tämän kauden keski-iältään vanhin joukkue näytti myös siltä - vanhimmalta - liian monena iltana.

Eikä siinä mitään, kyllähän JYP työnsä teki, parhaansa mukaan. Se tuskin on mikään kuppikuntien repimä porukka, hyväksi kehuttu joukkuehenki on varmasti totta.

Mutta voihan se joukkuehenki olla hyvä verotoimistossakin tahi muussa virkamiesyhteisössä. Sellaiset harvoin kuitenkaan säkenöivät.

Tässä piili JYPin mallia 2017-18 ongelma. Se teki aina säntillisesti työnsä, mutta salamoi vain aniharvoin. Sen vuoksi sille kävi niin kuin kävi. Raikkampi, intohimoisempi ja iäkästä traktoriryhmää saavutustarpeeltaan kovempi HIFK marssi välieriin.

Eikä tämä(kään) JYP huokunut sellaista hurttia huumoria ainakaan ulos päin, jota takavuosina nähtiin. Marko Virtasen päävalmentajakauden ajan joukkueet ovat olleet luotsinsa näköisiä: säntillisiä, ammattimaisia, mutta vähän totisia.

Tämän kauden painuttua JYPin osalta mailleen askarruttaa jo seuraava. Valmennusryhmä jatkaa, veteraanit jatkavat pääosin myös.

Se kielii siitä, että meno ei välttämättä muuksi muutu.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .