Kommentti: Nordic League vai statistiliiga?

Totta. Ajatus Nordic Leaguesta ei ole viehkeä.

Tässä maailmanjärjestyksessä on vaikea kuvitella, että mikään osapuoli - maksava yleisö, maksavat sponsorit tai maksavat tv-yhtiöt - pissisivät hunajaa, jos haarniskoidut svenssonit, jakobsenit, pettersenit ja virtaset ratkoisivat koko pitkän talven ajan pohjoisen kiekkoherruutta.

Ongelma on se, että pohjoismaat eivät ainakaan toistaiseksi ole yhtä, siis samaa reviiriä. SM-liiga perustuu huvittavaan nurkkapatrioottisuuteen. HIFK:n faneille on iso lysti, kun suosikkijoukkue nitistää Bluesin, JYP:n tai Ilveksen. Linköpings HC:n kukistaminen olisi pelkkä olankohautusjuttu. Siihen ei liittyisi edes vahingoniloa.

Siksi on syytä toivoa, että ajatus nyt julkisuudessa esitetyllä tavalla nikkaroidusta Nordic Leaguesta sammuisi omaan mahdottomuuteensa. Hätäisesti kyhättynä yhteinen sarja tekisi pohjoismaiden jääkiekkoilulle enemmän hallaa kuin satoa.

Mutta ja mutta.

Olisi peräti tyhmää tyrmätä suunnitelmat Tysonin tai edes Kummolan nyrkillä. Se, että seurojen keskuudessa on yleensä syntynyt kummallisia kaavailuja, on signaali yhdestä asiasta. Suuresta huolesta.

On NHL. Nyt on myös KHL (Venäjän liiga). Ne puhuvat rahalla ja imevät rahalla. SM-liiga ja Elitserien ovat jo nyt kasvattajaliigoja. Jos energiajätti Gazprom jyrää, jos NHL ei kamppaa itseään omassa suuruudenhulluudessaan, on olemassa vaara, että pohjoisen sarjat kuivuvat pelkiksi statistiliigoiksi. Paremman luokan pelaajat lähtevät ennen ovat ehtineet edes saapua.

Visiot Nordic Leaguesta eivät ole toimivia, mutta sittenkin oireellisia.

Jotain Suomessa ja Ruotsissa on pakko tehdä. Nordic League ei ole vastaus. Mikä on vastaus? Sitä ei kukaan tiedä.

Juuri sen tähden on parempi miettiä yhdessä kuin repiä erikseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana kevääseen 2022 – Jari Kurri: "Vahva luotto Marjamäen osaamiseen"

Stanley Cup riitti näytöksi – mestarimaalivahti vältti välimieskäsittelyn ja sai mieluisan jatkosopimuksen St. Louisiin

JYPin mestarivalmentaja Dufva kertoo, miksi Vatanen nousi aikanaan suoraan junioreista ykköspariin – "Se oli tarkkaan harkittu rikos"

Tätä NHL-tähteä et löydä sosiaalisesta mediasta – kovia minuutteja keräävä Sami Vatanen kertoo, kuinka hän suhtautuu kesän suuriin muutoksiin

Konkarihyökkääjä Filppula onnellinen paluustaan Detroitiin – "Kahden vuoden sopimus ratkaisi paljon"

Patrik Laine nauttii paineetta kesästä – "Jossain vaiheessa tulee jonkinlainen sopimus"

Montrealin suomalaiskaksikko hakee uutta NHL-sopimusta välimieskäsittelystä

Olli Määttä on kokenut urallaan enemmän vastoinkäymisiä kuin moni muu, mutta hän ei valita – Vuodet Pittsburghissa opettivat paljon, mutta nyt kaikki muuttuu

Ex-JYP-hyökkääjä lopetti haluamattaan pelaajauransa, siirtyy nyt valmennustehtäviin – "Ne olivat parhaat vuodet urallani"

JYPin tuoreella toimitusjohtajalla on jo ideoita mahdollisiin muutoksiin – Säästökuuri-mielipide ei ole muuttunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.