Turha vetää johtopäätöksiä - Tuomitaan Merikiven JYP vasta tuonnempana

"Kauden ensimmäisestä harjoitusottelusta on harvoin syytä vetää kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä", kirjoittaa kiekkotoimittaja Tuomas Heikkilä.

Kertoivat, että muutama Hippoksen keskiviikkoillassa paikallaolleista noin 1500 katsomovalmentajasta oli jo valmis nakkaamaan kirveen kaivoon tai ainakin raahaamaan hakkuuvälineen lähelle vedenottopaikan reunusta.

Kerron teille uutisen. Ei kannata vielä. Kauden ensimmäisestä harjoitusottelusta on harvoin syytä vetää kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Tai siis ei koskaan. Ei, vaikka kyseessä olisi nuori noviisipäävalmentaja. Ei, vaikka hänellä olisi käsissään ammattilaisurheilun aikakäsityksessä suorastaan geriatrinen poppoo.

Sen 2-3 -tappioon päättynyt HPK-ottelu näytti, että kokonaan JYP ei aio nahkaansa luoda. Aktiivinen riistopelaaminen ja raaka työnteko on yhä arvossaan. Viestit joukkueen sisältä kielivät, että hyökkäyspeliin annetaan enemmän vapauksia kuin Marko Virtasen aikakaudella.

No, hyökkäyspelissä ei ollut juurikaan tolkun häivää tällä kertaa, mutta harvoin siinä kauden ensimmäisessä pelissä on. Mikä ja mitä JYP mallia 2018-19 sitten on? Siihen voidaan inasen tarkemmin palata esimerkiksi kahden kuukauden päästä, kun liigan runkosarjaa on tahkottu kuukauden päivät. Nyt on vielä liian aikaista.

Loppuun vielä armoitettua nippelitietoa. Lauri Merikivi oli viides 2000-luvulla päävalmentajauransa JYPin liigajoukkueen peräsimessä aloittanut luotsi.

Elokuun kuudentena vuonna 2002 vuorossa oli Matti Alatalo. Alatalon JYP oli pelannut kaksi miniottelua Pitsiturnauksessa, mutta ensimmäisessä täysimittaisessa jääkiekko-ottelussa oli vastassa Pelicans, joka voitti 2-0. Viisi vuotta myöhemmin 1.8.2007 Kärpät rökitti Risto Dufvan JYPin 6-1.

Rapiat neljä vuotta myöhemmin RD sai potkut. Jyrki Ahon ensimmäinen ottelu oli liigakamppailu Bluesia vastaan 21.9.2011. JYP voitti sen jatkoajalla 2-1. Marko Virtanen avasi pelin 8.8.2013 Alatalon tavoin Pelicansia vastaan, JYP voitti 3-2.

Muistaako joku näistä otteluista jotain? Onko niillä ollut minkään valtakunnan merkitystä mihinkään asiaan?

Ei.

Joten jaettakoon ensimmäisiä tuomioita Merikiven JYPistä vasta hieman tuonnempana.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .