JYP-konkarin terveiset kansanedustajalle: "Eihän sitä samalla tavalla voi lopettaa!"

Ässien 0–2-ahdinkoon ajama JYP vietti torstaista välipäivää vapaaehtoisen jääharjoituksen merkeissä. Keskiviikkona Porissa pelanneista noin puolet hyppäsi kaukaloon, loput ottivat hien pintaan jollain muulla konstilla.

– Pääkoppa ja muu kroppa saavat vähän huilata, viimeistä kevättään pelaava veteraanipuolustaja Kalle Koskinen runoili.

Ilme oli asiaankuuluvan huolestunut, mutta olemus ei kuitenkaan toivoton.

– Ei Ässät ole mitään yllättävää esittänyt tai pelannut odotuksia paremmin. Me olemme pelanneet odotuksia huonommin, Koskinen linjasi.

– Ei tästä porukasta kukaan vielä luovuttanut ole. Kaikki tietävät, että ei tässä mitään taikatemppuja tarvita. Tässä vaiheessa kautta ei enää pysty isoja pelillisiä muutoksia tekemään, eikä tarvitsekaan. Jos hoidamme omat tutut hommamme tarpeeksi hyvin, pystymme voittamaan pelejä ja kääntämään tämän sarjan.

Kuulostaa peräti yksinkertaiselta – ja onkin sitä.

Mutta silti pirullisen vaikeaa, niin vahva Ässät on toistaiseksi ollut.

"Kertoo aika paljon"

Keskiviikkona Porissa JYP oli nesteessä. Hyökkäysten käynnistämiseen oli lähinnä kaksi variaatiota: pitkä kuljetus omalta alueelta ja punaisen jälkeen väärällä ajoituksella kiekko päätyyn tai sitten 20–25 metrin toivotaan, toivotaan -tyyppinen pystyavaus, joka ei johda muuhun kuin kehnoon puolustusvalmiuteen.

Viisikot levisivät Isomäen jäälle kuin kevään sulamisvedet Kokemäenjoen rannoille.

– Huolellisuus ja keskittyminen, ei siihen sen kummempaa lääkettä ole olemassa, Koskinen tuumasi.

Jos viisikkopeli ei toimi, ei silloin toimi ylivoimakaan. JYP on toki pelannut Ässiä vastaan ylivoimaa vain kymmenen minuuttia, mutta ei toisaalta ole tehnyt maaliakaan. Ässien yv puolestaan on tuottanut 20 minuutissa kaksi osumaa.

Seitsemässä pudotuspelissä JYP on iskenyt kaikkiaan neljä yv-maalia. Ylivoiman tehokkain hurrikaanipaita on ollut nestori-Koskinen saldolla 1+2.

Mistä se kertoo?

– Heh heh. Moni sanoisi varmaan, että se kertoo aika paljon tämänhetkisestä tilanteesta, Koskinen murjaisi.

– En tiedä. Ei kai se kerro oikein mistään, paitsi tietysti siitä, että viisikkopeli ei ole ihan kunnossa. Mutta ylivoimat pitäisi playoffissa pystyä hyödyntämään.

Eihän sitä nyt...

Koskisen kaksi vuosikymmentä kestänyt ammattilaisura päättyy tähän kevääseen. Ellei JYP saa kunnon rivakkaa ryhtiliikettä aikaiseksi, jää 41-vuotiaan konkarin viimeiseksi taistoksi pronssiottelu.

Saman 1972-ikäluokan JYP-kasvatti Sinuhe Wallinheimo lopetti liigapelinsä nimenomaan pronssiotteluun keväällä 2010. JYP napsi silloin himmeimmät mitalit KalPan nenän alta Wallinheimon torjuessa nollapelin.

– Ei kai nyt sentään... Eihän sitä nyt samalla tavalla voi lopettaa kuin Sinkku, Koskinen lähettää terveisiä kansanedustajalle.

– Nyt täytyy todellakin laittaa kaikki likoon, ettei niin pääse käymään, hän virnistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

JYPillä kaamea 0–2-historia