Konkarihyökkääjä Filppula onnellinen paluustaan Detroitiin – "Kahden vuoden sopimus ratkaisi paljon"

Jääkiekkoilija Valtteri Filppulan, 35, kasvoilla loistaa muikea hymy. Jo 14 kautta menestyksellä NHL:ssä tahkonnut hyökkääjä palaa ensi syksynä Detroit Red Wingsiin, jossa hänen Atlantin takainen uransa alkoi ja jossa hän pääsi juhlimaan Stanley Cupia vuonna 2008.

Filppula ja nykyinen GM sekä suomalaisen entinen pelitoveri Detroitista Steve Yzerman löysivät vaivatta yhteisen sävelen.

– Oli jokunen muu vaihtoehto myös, mutta se ratkaisi paljon, että oli mahdollisuus tehdä kahden vuoden sopimus. Ei tässä ainakaan nuorene, ja oli hyvä tunne, kun sinut halutaan joukkueeseen, Filppula kartoittaa.

Filppulan päätyminen Detroitiin ensimmäisen kerran ei ollut lähtökohtaisesti selviö. Peräti 12 NHL-seuraa haastatteli häntä 2002 ennen varaustilaisuutta.

– Detroitin johtava kykyjenkartoittaja oli ruotsalainen ja heillä oli kokemusta eurooppalaisista pelaajista. Ehkä se ratkaisi paljon, Filppula aprikoi.

Filppula myöntää, että nykyään hän suunnittelee harjoittelunsa kausien välissä entistä tarkemmin.

– Kesätreenit on tärkeässä roolissa, ja sekin on iso asia, että pystyy välttämään loukkaantumiset. Aloittaessani NHL:ssä painoin 95 kiloa, nyt enää 85 kiloa – eron todella huomaa, Filppula puntaroi.

– En väitä, että välttämättä olen hidastunut, mutta nämä nuoret menee vielä kovempaa kuin me aikoinaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.