Konkarihyökkääjälle katsomokomennus - Pystyykö JYP haastamaan Tapparan?

ASETELMA: JYP pääsi kipaisemaan uudenvuoden viettoon kauden ensimmäisessä neljän ottelun voittoputkessa. Se teki varmasti hurrikaanipaidoille nasueinaria, peli kun ei ole missään vaiheessa varsinaiseksi rallatteluksi päässyt yltymään. Viides voitto onkin sitten melkoisen kiven takana, kun Hippoksen tiistai-illassa vierailee tähän mennessä tämän kauden ylivoimaisesti paras liigajoukkue, hallitseva mestari Tappara.

Sarjakärki saapuu Hippokselle yhdeksän ottelun voittoputkessa ja tappiot ylipäätään ovat olleet kirvesrinnoille tällä kaudella lähinnä satunnaisia työtapaturmia. Joukkue ei ole kertaakaan hävinnyt kahta ottelua peräkkäin ja jatkoajat sekä voittomaalikisat mukaan lukien tappioita on 34 kierroksen ajalta vain seitsemän. Eikä Tapparalle ole niin suurta väliä pelataanko koti-Hakametsässä vai jossain muualla, joukkue on sarjataulukon ykkönen niin koti- kuin vieraspeleissäkin.

Yhden viidestä varsinaisen peliajan tappiostaan Tappara kärsi kuitenkin nimenomaan Jyväskylässä syyskuun lopulla. Joukkue vei kamppailua kyllä pelillisesti, mutta Pekka Tuokkolan superilta siivitti JYPin 2-0 -voittoon. Marraskuussa Tampereella JYP puolestaan piti kotijoukkuetta kaksi erää sillassa, mutta romahti sitten kolmannessa ja lopulta Tappara kiskoi 3-2 -jatkoaikavoiton kauden komeimmalla maalilla.

JYP on siis osoittanut, että se pystyy Tapparankin hyvän päivän tullen haastamaan ja myös voittamaan.

Hurrikaanipaitojen sairastupa on tällä haavaa tyhjä. Kokoonpanon ulkopuolelle jääneistä pelaajista mielenkiintoinen nimi on varakapteeni Tuomas Pihlman. Hänen ottelukohtainen peliaikansa on jäänyt välillä jopa alle kymmeneen minuuttiin ja nyt veteraani ei ole lainkaan kokoonpanossa mukana. Pihlmanin 15 edellisen ottelun pistesaldo on vain 0+1, ensimmäiset 16 kamppailua tuottivat 6+2. Hän on edelleen joukkueen sisäisen maalipörssin nelonen.

Tapparan sairastuvalla ovat puolustajat Valtteri Kemiläinen sekä Tapio Sammalkangas.

ARVIO: Kuntopuntarin ja kauden keskinäisten kohtaamisten perusteella tohtii ennustaa tasaista vääntöä, vaikka Tappara ennakkosuosikki onkin. Kasvattajaseuransa kohtaava Juho Olkinuora JYP-veräjällä on paljon vartijana. Jos Olkinuora onnistuu, mennään jatkoajalle 2-2 tai 3-3 -numeroissa.

SEURAA HEITÄ: JYP-pakki Jaakko Jokinen pelaa ensimmäisen liigaottelunsa sitten viime kevään pudotuspelien. Pitkän loukkaantumisen jälkeen Jokinen on pelannut tällä kaudella viisi mestisottelua Akatemiassa ilman tehomerkintöjä. Tulikaste tämän kauden liigapelien osalta on se kovin mahdollinen. Vuosi sitten Jokinen pelasi mukiinmenevän runkosarjan, mutta oli pudotuspeleissä useinkin vaikeuksissa.

Aleksi Salonen haki paikkaa JYPin takalinjoilta kolmen ja puolen kauden ajan, mutta kunnon tonttia ei koskaan oikein siunaantunut. Kesken viime kauden Salonen vaihtoi Tapparaan, jossa peliaika oli vielä keväällä kortilla, mutta sitten on alkanut tapahtua. Salonen on saldolla 5+11=16 joukkueensa tehokkain puolustaja, vaikka pakkikaluston ylivoimaminuutit menevät pääsääntöisesti muille miehille. Salonen on kerännyt kaikki pisteensä tasakentällisin, joka nostaa lukeman arvoa entisestään.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .