Konkaripakki nollasi kehnon iltapuhteen – "Siitä se lähtee, kun päästään mähisemään"

Mikko Mäenpäällä oli tähtäin vinossa playoff-avauksessa. Mutta ei ole enää, hän lupaa.

Mikko Mäenpää loikkaa kaukalosta välipäivän harjoituksen jälkeen.

– Ootas, mää haen kupin kuraa. Otaksääki?, hän huikkaa.

Kotvasen kuluttua kokenut puolustaja palaa pukukopin uumenista parin pahvimukin kera. Edellisillan peli kävi JYPin osalta kovin tahmeaksi ja Mäenpään meno lienee ollut siitä tahmeimmasta päästä. Isoa vastuuta hyökkäyssuuntaan ja ylivoimalla kantava puolustaja laukoi ottelussa yksitoista kertaa. Niistä HIFK:n kenttäpelaajat blokkasivat kuusi, kaksi meni pitkin seiniä ja vain kolme kohti maalia – niistäkin yksi punaviivalta lauottuna.

– HIFK tuli hyvin laukausten linjoille ja uhrautui. Mutta on se tietysti asia, mitä pystyn parantamaan. Rupesi melkein jo naurattamaan, että eihän tämä voi perkele olla mahdollista, että kiekko ei mene mistään maalille, Mäenpää ihmettelee.

Hän loukkaantui runkosarjan loppusuoralla ottelussa KooKoota vastaan. Katsomoon näytti siltä, että kyseessä oli olkapäävamma, joista Mäenpäällä on aiempaa historiaa. Eli siis virallisella kiekkokielellä ylävartalovamma. Pystyykö mies toimittamaan kiekkoja maalille tarvittaessa myös täysipainoisella lyöntilaukauksella?

– Kyllä sieltä lämäriäkin työnnellään. Ja saattoihan se olla alavartalovammakin. Onneksi ei kuitenkaan kokovartalovamma eikä päävamma, Mäenpää velmuilee.

Pelitaukoa kertyi kolme viikkoa.

– Eka erä oli odotetusti hankala, mutta tuntui, että pelin edetessä pääsin pelirytmiin kiinni.

Sarja syttyy liekkeihin...

Vaikka kotietu karkasi keskiviikkoiltana Stadiin, ei JYPissä ole työnnetty päätä pensaaseen eikä edes paperipussiin.

– Kyllä se tästä aukeaa ja lähtee molemmilla joukkueilla, kun päästään mähisemään kunnolla. Ei tämä ollut historian ensimmäinen playoff-sarjan avauspeli, joka menee vähän katteluksi, Mäenpää tuumaa.

JYP on vahva riisto- ja kamppailujoukkue. Avausottelussa kiekko oli ensimmäiset 40 minuuttia lähes koko ajan hurrikanipaitojen hallussa, eikä välillä näyttänyt oikein olevan ajatusta siitä, mitä vulkanoidulla kumilätkällä pitäisi tehdä, kun vastustaja keskittyi lähes yksinomaan puolustamiseen.

– Eihän sen nyt pitäisi ongelma olla, jos kiekko on meillä. Tiettyjä rytmijuttuja siinä oli, varmaan pitkä tauko vähän näkyi kiekollisessa pelaamisessa, Mäenpää arvioi.

Hän uskoo, että Nordenskiöldinkadun perjantai-illassa nähdään keskiviikkoista aktiivisempi HIFK. Ellei nähdä, on JYPin otettava asia huomioon.

– Jos tulee samanlainen sumppu vastaan, pitää hyökätä rauhallisemmin ja maltillisemmin, eikä puskea siihen. Ärhäkämpää HIFK:ta silti odotan, Mäenpää linjaa.

Joko sarja siis "syttyy liekkeihin" valjuksi jääneen avausosan jälkeen?

– Sarja syttyy liekkeihin... Se on enemmän toimittajien ja katsojien juttuja. En mä tiedä, kuinka paljon pelaaja ehtii tässä noin isoja kuvia miettiä. Pitää elää hetkessä ja olla kaikkeen valmis.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .