Konttauksesta kohti uutta nousua - Pakkijärkäle debytoi JYPissä

ASETELMA: 0-5 -tappiolukemien taakse voi toki aina kätkeytyä yhtä sun toista. JYPin eilisen Kuopion konttaamisen taakse kätkeytyy pelitapahtumien osalta se, että lukemat mairittelevat hurrikaanipaitoja. KalPan 7-0 tai 8-0 -voitto ei olisi ollut mikään huutava vääryys, niin ylivoimainen kotijoukkue lopulta oli eksyksissä ollutta hurrikaaniryhmää vastaan.

Minkälaiset sytyt se sitten antaa tälle illalle, on mielenkiintoinen kysymys. JYPin on palattava aivan perusasioiden äärelle ja saatava ne kuntoon. Viime kierroksilla nähty tiivis viisikkopelaaminen oli Savossa kuin muisto vain, eikä joukkue tahtonut saada millään kolmea syöttöä peräkkäin omille. Kaksikin tuotti usein tuskaa. Keskittyminen ei pysynyt kasassa.

Se on sinänsä inhimillistä, kun kauden toistaiseksi tärkein ottelu, ensin tiistain CHL-välierä Ocelari Trinecia vastaan odottaa aivan kulman takana. Kolkutteleeko tämä takaraivossa tänäänkin, on mielenkiintoinen kysymys ottelun luonteen kannalta.

Toinen asia on tietysti JYPin sairastupa, vaikka rosterissa leveyttä onkin. Mikko Mäenpään, Juuso Puustisen ja Jerry Turkulaisen hiljattaiset loukkaantumiset puraisevat terävällä hampaalla ja monipuolisen Henri Kannisen poissaolo hankaloittaa sekin ketjujen rakentamista.

Napakasti playoff-paikassa kiinni oleva SaiPa on ollut eräs kauden positiivisimpia yllättäjiä. Viime kevään sarjajumbolla on silloinen pistemäärä kasassa jo nyt, vaikka runkosarjaa on vielä reilu kolmannes pelaamatta. SaiPan edellisestä kolmen pisteen voitosta on liki kuukausi aikaa, mutta joukkue pelaa ilta toisensa jälkeen maalin pelejä ja on tuon kuukauden aikana vääntänyt niistä neljä kertaa voiton ylitöiden jälkeen.

SaiPan sairastuvalla kaksi kokeneemman osaston pelaajaa, kun Anssi Löfman ja Elmeri Kaksonen puuttuvat rivistä.

ARVIO: Eilinen pohjakosketus poislukien JYPin pelaamisen laatu on ollut pitkään sellaisella tasolla, että SaiPan pitäisi ilman muuta kaatua, mutta arvaamattomuuselementti väijyy jälleen hurrikaaniryhmän yllä. Pelimies iskee roposensa SaiPan 3-1 -voitolle, toisinkin päin lukemat voivat toki kääntyä.

SEURAA HEITÄ: 22-vuotias Alex Lindroos lainattiin alkukaudesta Peliittojen mestisryhmään, josta hän päätyi lopulta paikkaamaan Pelicansin pakkivajetta kaikkiaan kymmenen ottelun ajaksi. Nyt Jokereiden kasvatti pelaa ensimmäisen liigaottelunsa varsinaisen sopimusseuransa JYPin riveissä. Iso roikale pelasi 19-vuotiaaksi pääkaupunkiseudulla alempia juniorisarjoja EHC Devilsin ja KJT:n junioreissa, kunnes siirtyi hurrikaaniorganisaatioon kolme vuotta sitten.

Aikanaan JYPissäkin yhden liigaottelun pelanneen Lauri Taipaluksen läpimurtokausi osui kauteen 2013-14, kun SaiPa pudotti JYPin puolivälierissä. Kahden seuraavan sesongin ajaksi legendaarisen APV:n kasvatti siirtyi HIFK:n ja paukutti ensimmäisellä Stadin kaudella peräti 6+27=33 pistettä. Taipaluksen edellinen maali on niinkin kaukaa kuin jälkimmäisen HIFK-kauden alusta ja maalittomia pelejä on jonossa jo 112.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .