Kotiavauksesta tuli surkea mahalasku – "En ole ollenkaan huolissani"

HC Pilsen paukutti JYPin kanveesiin jo ensimmäisessä erässä.

Jo ottelun startti sen näytti. Tänään ei tule JYPin osalta mistään mitään, Eric Perrinin paluusta Hippokselle JYP-paidassa tulee surkea mahalasku. Kauden ensimmäisessä CHL-kotiottelussa JYPin puolustusalueen puolustuspelaaminen oli täysin kelvotonta, hyökkääminen suurelta osin päämäärätöntä haahuilua. 2-6 -tappiolukemissa ei ole rahtustakaan liikaa.

- Kiekollinen hyökkäyspeli oli meillä tänään aika heikkoa. Menetettiin kiekkoja viisikon keskeltä ja se on vaarallista tuollaista joukkuetta vastaan, joka elää pelin nopeasta kääntämisestä, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi arvioi.

Vanha konna Ondrej Kratena muilutti Pilsenin 1-0 -johtoon jo 42 sekunnin pelin jälkeen. JYP-kippari J-P Hytönen toki tasoitti reilu minuutti myöhemmin, mutta sen jälkeen Pilsen meni menojaan.

Miroslav Indrak latasi 1-2 vajaan neljän minuutin kohdalla, Milan Gulas tulitti 1-3 ylivoimalla 12 minuutin pelin jälkeen ja Petr Straka iski vielä 1-4 vajaat kaksi minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua.

Se oli kiitos ja näkemiin JYP.

Ja hyvää yötä.

Omituista puhaltelua

Jossitella voi toki sillä, että Gulasin osuma syntyi Miika Lahden 2+2 -minuuttisen aikana. Rangaistus tuomittiin laitataklauksesta ja oli CHL:n tämän kauden hupilinjauksien mukainen. Samanlaisia nähtiin kaksi kappaletta viikko sitten Tshekissä, kun Markus Jokinen ja Janne Kolehmainen istuivat.

Tuomiossa on kaksi merkillisyyttä. Ensinnäkään yksikään edellä mainituista tilanteista ei ollut laitataklaus. Toisekseen vanhassa Jääkiekkoliiton sääntökirjassa laitataklauksesta saattoi tuomita kaksiminuuttisen tai pelirangaistuksen. Uudessa, tällä kaudella käyttöön otettavassa sääntökirjassa laitataklaus on aina vähintään 2+10 minuuttia. Tiuhaan viljeltävä 2+2 on jokin CHL:n oma sovellus, jonka voi lätkäistä tiskiin tilanteessa kuin tilanteessa, täysin äkkiarvaamatta.

- Se on CHL:n linjaus, joka meidän pitää vain oppia sopeutua siihen, Merikivi kommentoi.

- Siitä on saatu nyt oppia kantapään kautta.

"Hyviä maalivahteja"

Omituinen puhaltelu ei kuitenkaan muuta sitä tosiseikkaa miksikään, että JYP oli pitkin iltaa täysin luokaton. Omalta osaltaan puhdetta kuvasi erinomaisesti hurrikaanipaitojen ylivoimalla ottama joukkuerangaistus väärästä vaihdosta.

Pakka oli täysin sekaisin niin vaihtoaitiossa kuin kaukalossakin. Myös maalivahti Eetu Laurikaisen statistiikka oli realistista ja paljon puhuvaa: yhdeksän kutia kohti, neljä sisään. Toisen erän alussa Laurikainen torjui kerran, erän toinen kuti heilutti jälleen verkkoa.

Vasta 1-5 -tilanteessa JYPin valmennusjohto päästi Laurikaisen piinastaan ja komensi maalin suulle Joona Voutilaisen. Voutilainen torjui 15 kertaa ja hänen taakseen kiekko löysi vain kerran. Laurikainen oli epävarma jo viime kaudella, 21-vuotias Voutilainen puolestaan ei ole vielä kantanut urallaan ykköstorjujan vastuuta miesten joukkueessa.

- Pojat ovat hyviä maalivahteja, en ole ollenkaan huolissani, Merikivi ilmoitti.

Jos jotain positiivista haluaa ottelusta JYPin kannalta kaivaa, se on voitettu kolmas erä ja David Tomasek - Jerry Turkulainen -tutkaparin värkkäämä komea 2-6 -maali. Sillä ei kuitenkaan pitkälle pötkitä.

JYPin CHL-kampanja jatkuu sunnuntai-iltana, kun Hippoksella vierailee viikko sitten 1-6 -lukemin taipunut Slovakian mestari Banska Bystrica.

- Hyökkäyspelin rakenteet ja rytmit ovat koko ajan työn alla. Se ottaa aikaa, Merikivi totesi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .