”Kotona ollaan kartalla”

Kevään tosipelejä ajatellen JYPin liigamiehistöllä riittää vielä petraamista monella eri osa-alueella, mutta yhdellä sektorilla hurrikaanipaitojen on vaikea enää parantaa. JYPin puolustuspelaaminen kotikaukalossa vaikuttaisi nimittäin tällä hetkellä olevan erityisen timanttisessa kuosissa. Lokakuun 28. päivän jälkeen Hippoksella on pelattu 10 liigaottelua ja niissä kotijoukkueen verkkoon on tehty varsinaisella peliajalla yhteensä vain viisi maalia! Lauantaina oli Tapparan vuoro takoa päätä seinään, kun JYP nappasi keskinkertaisella esitykselläkin täyden pistepotin lukemin 2–1 (2–1, 0–0, 0–0).

– Voi kuulostaa tylsältä, mutta puolustus on meidän kivijalkamme. Puolustuksen kautta tätä hommaa pelataan ja ainakin täällä Hippoksella paketti toimii. Kotona ollaan kartalla ja jokainen jätkä tietää homman nimen, JYP-puolustuksen luottomiehiin lukeutuva Olli Malmivaara sanoi.

Malmivaara sai sanoilleen tukea myös entiseltä valmentajaltaan.

– Ei siitä pääse mihinkään, Jyväskylä on tässä sarjassa yksi ehdottomasti vaikeimmista paikoista tulla pelaamaan. Eikä me pärjätty taaskaan, vaikka olimmekin jo huomattavasti parempia kuin edellisellä Jyväskylän visiitillämme, toistamiseen Tappara-luotsina Hippoksella esiintynyt Risto Dufva myönsi.

Hyökkäys parani

Kuten numerot jo kertovat, lauantai-illan kohtaaminen ei juuri suuria pelillisiä hienouksia tarjonnut. Molemmat joukkueet pyrkivät kurinalaiseen puolustuspelaamiseen ja sitä kaukalossa myös nähtiin.

Vielä ottelun alkuhetkillä vaikutti kuitenkin siltä, että ilta tarjoaa maukasta maali-ilottelua. Alkusoinnut iski JYPin kanukkisentteri Eric Perrin, joka sivalsi kauden kuudennen osumansa Tappara-pakista pomppineen irtokiekon päätteeksi. Tappara kavensi pari minuuttia myöhemmin Teemu Tallbergin heppoisella sutaisulla, mutta Juha-Pekka Hytönen niittasi reilun 11 minuutin jälkeen isännät taas johtoon.

Sen enempää ottelussa ei maaleja nähty, vaikka varsinkin toisessa erässä JYP painoi vimmalla kohti Jani Niemisen Tappara-maalia ja sai myös luotua maukkaita maalipaikkoja. Harri Pesosen läpiajoa ja Tuomas Pihlmanin tolppalaukausta lähemmäksi isännät eivät kuitenkaan päässeet.

 Edellisiin otteluihin verrattuna JYPin hyökkäyspelaamisessa oli kuitenkin jälleen uutta virtaa, vaikka maalinteon tehokkuus ei loksahtanut hurrikaanipelaajilta vieläkään uomiinsa. Aktiivinen hyökkäyspelaaminen oli kuitenkin yksi kotijoukkueen ilon aiheista Tappara-ottelussa.

– Minun mielestäni me olimme tänään sitä, mitä meinasimmekin olla. Eli uskalsimme hyökätä ja pitää rohkeasti kiekkoa myös hyökkäysalueella. Toisessa erässä meillä oli todella mahdollisuus jo ratkaista tämä ottelu, mutta Tapparakin puolusti uhrautuvasti, JYP-luotsi Jyrki Aho totesi.

JYP-leiristä erityismaininnan ansaitsee myös JYP-Akatemian riveistä nostettu hyökkääjäkaksikko Simon Kostner ja Olli Suoraniemi, jotka eivät liigavauhdista häkeltyneet. Erityisesti kotijoukkueen kolmosketjussa energisesti pörrännyt Kostner aiheutti paljon harmia Tappara-puolustukselle. Kumpikin nuorista herroista sai kehut myös valmennusjohdolta.

– On hienoa, että meiltä löytyy tällaisia ennakkoluulottomia kavereita. Todella hieno ilta molemmilta herroilta, Aho kiitteli.

Tappara-voiton myötä JYP vankisti asemiaan liigan keskikastissa. Hurrikaanipaitojen seuraava koitos on tiistaina Lahdessa Pelicansin vieraana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

HIFK voitti viimein KalPan, areena loppuunmyyty

KalPa venytti etumatkaansa, Ilves yllätti Pelicansin

"Finaaliehdokas" Kärpille viides voitto putkeen

Ilveksen superyllätys: Pelicans kaatui