Kova, ilkeä ja armoton – ”Nyt oli kunnon Jyppi-meininkiä”

Startti Isomäen lauantai-illassa oli JYPiltä jämäkkä, jämäkämpi kuin kertaakaan tämän kevään pudotuspeleissä. Miika Lahden johtama kakkosketju hyökkäsi askiin karmit kaulassa ja Ossi Louhivaaran murjottua kiekon maalille Lahti kävi niistämässä laatan häkkiin. Kello ehti käydä vain 24 sekuntia.

Reilut neljä minuuttia Lahden osuman jälkeen kiekko kaivettiin taas Antti Raannan selän takaa. Ennen tätä kiikaritehoilla seilannut konkari Jyrki Välivaara napautti illan voittomaaliksi jääneen osuman Kristian Näkyvän paluukiekosta. Näkyvän kutia edelsi Eric Perrinin loistava levityssyöttö.

– Nyt oli kunnon Jyppi-meininkiä, sitä, mitä sen pitää ollakin, Louhivaara iloitsi.

– Perjantain peli oli jo vähän sinne päin, tämä oli selvästi parempi, hän lisäsi.

Tottahan Ossi turisi, jos kohta JYPillä oli helteisetkin hetkensä. Eero Elo kavensi 1-2:een vain reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Ottelun loppupuolella hurrikaanipaitojen meno oli melkoista selviytymistaistelua, kun Ässät vyörytti mylläköitään. Ykkösketju Veli-Matti Savinainen-Mika Niemi-Joel Armia oli taas väkevällä pelipäällä.

– Ottelun alkuun oli kaksi paikkaa ja tehtiin kaksi maalia. Kova kamppailu, jossa otimme jäähyjä vähän liikaa, JYP-luotsi Jyrki Aho summasi.

Niemi pillastui

Jäähyjen joukossa oli toki ”hyviäkin” jäähyjä. JYP oli ensimmäisen kerran tässä sarjassa kova, ilkeä ja armoton. Taklaukset ajettiin surutta loppuun, nenää hierottiin aina kun oli paikka ja Raannan luukulle hurrikaaninutut ajoivat hullun kiilto silmissä.

Kuusi minuuttia ennen loppua Max Wärnin hämmentäminen sekoitti porilaisten ykkössentterin Niemen pasmat. Niemi teutaroi itselleen 2+2 minuuttia, kun Wärn selvisi yhdellä kakkosella. Jäähypenkille istuttuaan Niemi pillastui ihan tosissaan ja nakkasi kypäränsä jäälle. Siitä häntä hyvitettiin kymmenen minuutin käytösrangaistuksella.

Ässien loppukiri olisi epäilemättä ollut väkevämpi, jos Niemi olisi ollut askissa mukana.

”Meillä oli vain yksi pelaaja”

Ässäkomentaja Karri Kivi lyttäsi joukkueensa yllättävänkin kovasanaisesti.

– Meillä oli oikeastaan vain yksi pelaaja tänään, Jyri Marttinen. Muiden tekemisessä ei ole paljon hurraamista, Kivi tuhahti.

Puolivälierissä KalPaa vastaan Ässillä oli sarja niin ikään katkolla 3-0 –tilanteessa. KalPa voitti neljännen pelin Kuopiossa puhtaasti 5-0, vaikka hävisikin sitten viidennen matsin Porissa.

– Ajattelin, että Kuopion opetukset olisivat menneet perille, mutta ei näköjään. Katkaisupelissäkin pitäisi pystyä pelaamaan rennosti, Kivi sanoi.

JYPin ja Ässien viides kohtaaminen pelataan maanantaina Hippoksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

JYP puristi pakkovoiton Ässistä