Kuinka käsitellä painekattilaa?

ASETELMA: JYP:iin ei ole ladattu mestaruusodotuksia kertaakaan sitten 1990-luvun alun. Nyt ladataan sekä sisältä että ulkoa. Lisäksi mestaruuspuheet ovat täyttä realismia. Hurrikaanipaidoilla on jalkeilla nippu, jolla voi korjata Kanada-maljan parempaan talteen. Joten siinäpä sitä asetelmaa sitten onkin. Kuinka joukkue pystyy äärimmäisen painetilan käsittelemään, etenkin kun harvalla jyppiläisellä on kokemusta ennakkosuosikin asemassa pelaamisesta?

Takavuosien suurseura TPS puolestaan on kiusaajan roolissa. Sillä ei ole mitään hävittävää, ja jokainen päivä, jolla TPS pystyy kauttaan venyttämään, on jo voitto sinänsä. Onnistuessaan TPS pystyy venyttämään kauttaan yllättävänkin pitkälle.

TPS:n sairastuvalta kuului aiemmin viikolla huonoja uutisia. Sääliplayoff-sarjassa HIFK:ta vastaan todellisen pudotuspelipelaajan elkeitä näyttänyt Tuomas Suominen on nivusvamman vuoksi sivussa loppukauden. Hyvä uutinen puolestaan on se, että kuukauden päivät huilannut kanukkisentteri Jamie Johnson palaa kokoonpanoon. JYP:n lasaretti sen sijaan on käytännössä tyhjä, vakiokokoonpanon pelaajia ei ole loukkaantuneina.

Päävalmentajien retoriikkaa on myös mielenkiintoista seurata tässä ottelusarjassa. JYP-käskijä Risto Dufva totesi aivan oikein, ettei runkosarjan voittajalla voi olla muuta tavoitetta kuin mestaruus. TPS:n virkaveli Kai Suikkanen tarttui syöttiin:

-JYP on ainoa seura, joka playoff-infossa takki auki ilmoitti tavoitteekseen mestaruuden. Meillä ei ole mitään paineita, Suikkanen sanoi Jatkoaika.comille.

ARVIO: Yllätyksen haistelua ainakin toisella sieraimella. JYP:n sarakkeeseen lukemat 1 ja 4, TPS murjoo kaksi.

SEURAA HEITÄ: Mies, joka äitinsä mukaan ”karsastaa olla kaikkien pällisteltävänä”, on tänään julmemman suurennuslasin alla kuin koskaan. Jarkko Immonen on pelannut nihkeähkön alkusyksyn jälkeen uransa parasta jääkiekkoa. Viime kausikin oli loistava, mutta kaikki muistavat, kuinka muuan Janne Ojanen moukaroi Immosen itseluottamuksen huonoon kuntoon yhdellä ainoalla aloitusvoitolla puolivälieräsarjan kestäessä. Nyt Immonen vaikuttaa henkisesti vahvemmalta, tämä ilta kertoo, onko hän sitä. Runkosarjan neljässä TPS-ottelussa Immosen pistesaldo oli vain 1+1, joten pientä jäynää Turussa on maestron päänmenoksi keksitty. Mutta seisooko JYP:n maalinsuulla eräs virtuoosi, jonka itseluottamuksella ei ole mitään rajoja? Sitä ei ottelun alla kerrottu.

TPS-hyökkääjä Mikko Eloranta ei runkosarjassa varsinaisesti säkenöinyt, mutta 36-vuotias veteraani on juuri sellainen kaveri, joka saattaa ilmestyä paikalle silloin, kun voittomaalia ollaan tekemässä. Mielenkiintoinen on myös Risto Dufvan koirankopin kautta Turkuun matkannut kaksikko Ilari Filppula-Tommi Hannus. Näyttämisen halua luulisi ainakin piisaavan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pihlman: Ei tämä aina mitään herkkua ole ollut

JYP hakkaa TPS:n, Blues syö Pelicansin