Kultaranne, Karalahti ja kolme pojoa

Viime vuosina on harvoin nähty yhtä viihdyttävää SM-liigaottelua Hippoksella, minkä JYP ja Jokerit tarjoilivat yleisölle lauantai-iltana. Kiihkeän ottelun voi myös jyväskyläläisnäkökulmasta tiivistää kolmella K:lla: kultaranne, Karalahti ja kolme pojoa.

Perjantaina Espoossa pelannut JYP oli ottelun alkuminuuteilla uninen. Myöhään yöllä Jyväskylään saapuneesta kotijoukkueesta olikin helppo huomata avauserässä, että merkittävä osa energioista oli karissut pääkaupunkiseudulle.

Jokerit hallitsi ottelun avaushetkiä suvereenisti. Maaleja se kuitenkaan saanut aikaiseksi, ja hiljalleen myös JYP pääsi peliin mukaan. Avauserä ei tarjonnut Hippoksen yleisölle kuitenkaan vielä yhtään maalia.

Ottelun toisessa erässä alkoi tapahtua. Erää oli pelattu kaksi minuuttia, kun JYPin Petr Hubacek avasi maalihanat. Osuma oli työteliäälle tshekille epätavallinen, sillä hän ohitti Jokereiden maalilla pelanneen Leland Irvingin tulisella kaukolämärillään.

Vauhtiin päässyt JYP jatkoi rymistelyään neljä minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa maaliverkkoa heilutti Markus Nenonen, 20, joka sivalsi kiekon Jokeri-maalin yläkulmaan upealla rannelaukauksellaan. Ratkaisevan syötön komeaan maaliin tarjoili Jyrki Välivaara.

– Välivaara tarjosi maukkaan lipuvan kiekon, johon oli kiva päästä laukomaan. Aika kivasti se laukaus lähtikin, vaatimaton Nenonen kuvaili tilannetta.

Karalahden pommi

Kahden maalin johtoon siirtynyt JYP hallitsi toisen erän tapahtumia selvästi, mutta erän puolivälin tienoilla asetelma kääntyi lähes päälaelleen. Syynä tähän oli Jokeri-puolustaja Jere Karalahden raju taklaus.

Karalahti taklasi keskialueella JYPin Markus Poukkulaa, joka loukkaantui pahannäköisesti rajussa tilanteessa. Ottelun tuomarit eivät tuominneet tilanteesta jäähyä, mutta sekä JYP-miehistö että yleisö kävivät tapauksesta tulikuumina.

Vaikka ottelun tuomaristo jätti Karalahden tuomitsematta, kohupakkki voi saada tapauksesta vielä jälkirangaistuksia.

– Olen laittanut tapauksen päävideotuomarin tarkastettavaksi, otteluvalvoja Paavo Luukkonen vahvisti.

Karalahden taklaus sytytti Jokerit peliin mukaan. JYPin pasmat sulivat puolestaan tunteita herättäneestä taklauksesta täysin. Vieraat nousivatkin pian episodin jälkeen rinnalle ja ohi, kun Riku Hahl, Janne Lahti ja Juhani Tyrväinen onnistuivat parin minuutin sisällä ohittamaan JYP-vahti Tuomas Tarkin.

Erän loppuhetkillä JYP rynni kuitenkin vielä tasoihin, kun kultaranne Nenonen esitti vielä edellistäkin hurjemman rannelaukauksen.

– Salmion Mikko jakoi mulle hyvin laitaan. Siellä oli baana vapaana ja päätin vain ladata täysillä, Nenonen kuvaili tärkeää tasoitusosumaansa.

Wärn huudatti yleisöä

Ottelun kolmas erä oli ottelun tasaisin 20-minuuttinen. JYPille tarjoutui erän alkupuoliskolla loistava iskun paikka, kun se pääsi pelaamaan yli puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimalla. Maalia JYP-isännät eivät onnistuneet kuitenkaan iskemään.

Myös Jokereilla oli päätöserässä ylivoimamahdollisuus, mutta kotijoukkue ja maalivahti Tuomas Tarkki kestivät tulituksen. Lopulta kotiyleisön räjäytti Max Wärn, joka iski värikkään ottelun voitto-osuman vajaat neljä minuuttia ennen päätössummeria.

– Minun mielestä tämä oli hyvä jääkiekko-ottelu, jossa riitti paljon tapahtumia. Toisessa erässä päästiin kuskin paikalle, mutta sitten Jokerit tuli tasoihin ja ohi. Tällaiset kuuluu jääkiekko-otteluun. Onneksi saatiin nopeasti kuitti. Kolmas erä oli tasaista vääntöä, onneksi kääntyi meille, JYP-luotsi Marko Virtanen summasi ottelun.

Voitto oli JYPille jo neljäs peräkkäinen. Hurrikaaniryhmä ei ole jäänyyt myöskään vielä kertaakaan tällä kaudella ilman pisteitä. Jokerit-voiton myötä JYP nousi liigan piikki paikalle.

– Tämä oli viides peli kahdeksaan päivään ja pystyttiin näyttämään vielä tällainen esitys. Joukkueen sitkeys lämmittää todella paljon, Virtanen kiitteli.

JYPin seuraava liigaottelu on ensi perjantaina, jolloin joukkue matkaa kärkikamppailuun Lahteen Pelicansin vieraaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Karalahden taklaus jatkosyyniin JYP–Jokerit-pelistä