Kummallisten tilastojen surkea iltapuhde – "Se oli ihan höpöhöpöä"

JYP oli HIFK:n kynsissä täysi vastaantulija. Janne Kolehmaiselle tuomittiin peräti viisi kaksiminuuttista ja JYP pelasi lähes yhdeksän minuuttia ilman maalivahtia.

Se oli alusta pitäen melkoisen murheellinen iltapuhde hurrikaanipaitojen kannalta. Tikunnokkaan joutui romuluinen hyökkääjä Janne Kolehmainen, joka istui kolme kaksiminuuttista ensimmäisen kympin aikana. Niistä viimeisin kostautui, kun Miro Heiskanen iski HIFK:n 1–0-johtoon.

Sen jälkeen kotijoukkue meni menojaan 4–1-voittoon ja Kolehmainen istui vielä kaksi kakkosta lisää. Hänelle tuomittiin kaikki viisi JYPin jäähyä.

Kolehmaista ei ottelun jälkeen median eteen saatu, mutta JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kritisoi kamppailun päätuomareita Aleksi Rantalaa ja Antti Bomania - ja hyvästä syystä.

– Se Kolen toinen jäähy poikittaisesta mailasta oli ihan höpöhöpöä. Kamppailutilanne laidan vieressa, jossa oli kontaktia puolin ja toisin. Huitomisjäähy taas tuli siitä, että Robert Roobaa estettiin, se jäi viheltämättä ja sen vuoksi Kolehmainen joutui rikkomaan, Virtanen puhisi.

"En ole huolissani"

Aikaiset jäähyt ohjasivat osaltaan peliä, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että JYP oli Helsingissä heikko. Positiivisia väläyksiä nähtiin vasta sen jälkeen, kun HIFK oli jo 4–0-johdossa. Pelin puoliväliin saakka kaukalossa oli vain yksi joukkue.

– HIFK paransi peliään lauantaista ja me ei parannettu, kokenut puolustaja Mikko Mäenpää summasi.

Itse asiassa hurrikaaniryhmä ei ollut erityisen vakuuttava myöskään lauantaina, vaikka jatkoaikavoiton raapaisikin.

– En ole ollenkaan huolissani. Näissä liigan playoffeissa on aika kovia joukkueita ja HIFK on sellainen. Pitää vain parantaa jatkossa, Mäenpää sanoi.

Hän palaveerasi ottelun jälkeen päätuomari Rantalan kanssa useamman minuutin.

– Viime kesän kalareissuista puhuttiin, Mäenpää murjaisi.

Hurjasti parannettavaa

Tulostaululle JYP pääsi vasta kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Juuso Puustisen kevään ensimmäinen pudotuspelimaali syntyi maalin edustalta. Siltä paikalta, jossa ei kovin montaa JYPin miestä tällä kertaa nähty. Vierasjoukkue pelasi tilanteessa kuudella neljää vastaan vedettyään Eetu Laurikaisen pois maaliltaan.

Kaikkiaan JYP tahkosi kuudella kenttäpelaajalla lähes yhdeksän minuutin ajan, mutta Puustisen osumaa enempää ei maaleja nähty.

– Päästettiin vastustaja aika helposti karkuun, Puustinen murahti.

– Esimerkiksi syöttöjen laadussa oli tänään suuria ongelmia, hän lisäsi.

Taistelu jatkuu keskiviikkona Hippoksella. JYPille jäi hurjasti parannettavaa pelin jokaisella osa-alueella. Ellei meno kohene, voi hurrikaanipaitojen kausi päättyä jo torstaina Helsingissä kuudennessa ottelussa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .