Kuudes rankkaripari toden sanoi

Jyväskylän Hippoksella on saatu käyntiin keskiviikon SM-liiga-kierros. Puoli seitsemältä alkaneessa matsissa kohtaavat JYP ja Pelicans.

Ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin ajassa 4.29, kun vierailijoiden Aaron Brocklehurst lähti kahden minuutin jäähylle poikittaisesta mailasta. Ylivoima tuotti heti alkuun muutaman maalintekopaikan, mutta numerot pysyivät 0-0:ssa.

Pelicans sai pian toisenkin jäähyn ja isäntäjoukkue pääsi pelaamaan reilun minuutin 5-3-ylivoimaa. Jäähylle ajassa 5.17 lähti Tommi Paakkolanvaara.

JYP ei onnistunut hyödyntämään ylivoimiaan ja ottelua jatkettiin pyöreistä kiikarilukemista. Ensimmäistä otteluaan pelaava Petr Hubacek on aloittanut pirteästi ja saanut vastuuta muun muassa ykkösylivoimassa.

Pelicansin vuoro oli kokeilla ylivoimaa ajassa 9.09. Jäähylle lähti Jari Jääskeläinen, kun hän joutui kampittamaan Paakkolanvaaran kumoon. Ei maaleja vieläkään.

Erätauolle mentiin niin sanotuista kiikareista eli tilanteesta 0-0.

Nolla-nollasta toiseenkin erään

Toinen erä on saatu käyntiin. Erän ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin ajassa 27.27, kun JYPin kapteeni Juha-Pekka Hytönen joutui jäähylle kiinnipitämisestä.

Jäähypuntit tasoittuivat, kun vierailijoiden Arttu Luttinen koukki jäähyn ajassa 34.13. Maalit ovat kuitenkin edelleen tiukassa, eikä avausosumaa nähty.

Jäähykarkelot jatkuivat erän loppuhetkillä. Jääskeläisen illan toinen rangaistus annettiin ajassa 37.41. Lisää penaltia annettiin hetkeä myöhemmin, ajassa 38.46, kun Pelicansin Luttinen otti typerän hyökkäyspään jäähyn estämisestä - ja käytöskympin päälle.

Ei ratkaisua kolmannessa erässä

JYP pääsi pelaamaan kolmannen erän alkuun 46 sekuntia ylivoimaa. Maaleja ei nähty vieläkään.

Päätuomari Petri Tuomisto antoi hetken perästä käytöskympin JYPin Jani Tuppuraiselle. Joukkueiden voimasuhteisiin kentällä tämä ei vaikuttanut ja viimeistä erää jatketaan täysin kentällisin.

Kolmas erä etenee vääjäämättä kohti loppuvihellystä. JYPillä on ollut hyvää mylläkkää, mutta kiekkoa ei ole saatu maaliin asti toimitettua.

Pelicansille tarjotaan avaimia ottelun voittoon. JYPin Arto Laatikainen sai rangaistuksen väkivaltaisuudesta ajassa 54.58 ja vierailijat pääsivät ylivoimalle. Pelicans otti rangaistuksen alkamisajassa aikalisän lisäjuonien punomiseen. Vaarallisin tilanne nähtiin kuitenkin Pelicans-päässä, kun Ossi Louhivaara pääsi yksin läpi alivoimalla. Jere Myllyniemi vierasmaalilla kuitenkin kesti.

Pelicans vastasi Louhivaaran karkukiitoon luomalla JYP-maalille kunnon hässäkän, josta maalia tarkastettiin lopulta videolta asti. Tulos oli kuitenkin jyväskyläläisittäin suotuisa: ei maalia.

Välittömästi JYPin jäähyn päätyttyä otti Pelicansin Marko Pöyhönen jäähyn ajassa 56.54. Tällöin oli JYPin vuoro ottaa aikalisä ja lähteä iskemään voittomaalia. JYP pelaa neljällä hyökkääjällä ylivoimaa. Hyvästä yrityksestä huolimatta maali jäi kuitenkin syntymättä.

Kun varsinaisella peliajalla ei saatu maaleja aikaiseksi, mentiin ottelussa jatkoajalle.

Kerrasta poikki

Neljällä neljää vastaan -jatkoaikaa lähdetään pelaamaan sitkeistä 0-0-lukemista muutaman minuutin huilin jälkeen. Jatkoaika väännettiin maaleitta loppuun saakka ja ottelussa jouduttiin voittomaalikilpailuun saakka.

Hubacek on JYPin ensimmäinen laukaisija - maali!

Pelicansilta tasoitusta yrittää Ryan Lasch - maali.

Harri Pesonen on JYPin toinen vetäjä - harhauttaa kiekon maaliin!

Justin Hodgman ampuu lämärillä kiekon maaliin - tilanne 2-2.

Yllätyskortti viimeiseen pariin, JYPiltä vetämään Miika Lahti - veto suoraan Myllyniemen patjohiin.

JYP vaihtaa yllätyskorttia maaliin Riku Heleniuksen.

Pelicansin Luttinen asettuu ratkaisemaan ottelua - mutta ei maalia!

Vetojärjestys vaihtuu. Lasch yrittää uudelleen - vetää ohi.

Hubacek asettuu uudelleen vetämään - ei maalia.

Toista kertaa yrittämässä myös Hodgman - Helenius kestää.

Harri Pesonen yrittämässä toistamiseen - ei maalia edelleenkään.

Lasch jälleen vetämässä - maali.

Jani Tuppuraisen vuoro - ei maalia ja Pelicans kuittaa ottelusta kaksi pistettä.

 

Lue raportti paikan päältä Kiekko-Keskisuomalaisesta noin kello 22.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Eric Perrin jätti pelin kesken

Rotaatio riehui JYPin kokoonpanossa