Lähtökuopissa oleva JYP-rouhija: ”Ainahan voi tulla takaisin”

JYPin ja SaiPan eeppinen puolivälieräsarja oli päätös hurrikaanijoukkueen taivallukselle tämän kevään pudotuspeleissä. Osalle JYP-pelaajista maanantai-illan game seven oli mitä todennäköisimmin myös viimeinen hurrikaanipaidassa – ainakin toistaiseksi.

Yksi sellainen pelaaja on joukkueen rouhijaosastoon kuuluva Max Wärn, jonka on uumoiltu siirtyvän ensi kaudeksi kasvattajaseuransa HIFK:n riveihin.

– En ole hirveästi ehtinyt miettiä sitä, että onko tässä haikeutta ilmassa. Olen yrittänyt vain keskittyä hetkeen. Ainahan on mahdollisuus tulla myös takaisin, Wärn kommentoi mahdollista lähtöään JYPistä.

– Mutta en osaa sanoa vielä mitään tulevaisuudesta. Mitään varmaa ei ole. Täytyy varmaan istahtaa alas jossain vaiheessa.

Wärnillekin SaiPan 6–4-voittoon päättynyt ratkaisuottelu oli vaikea pala nieltäväksi.

– Olen helvetin ylpeä tästä joukkueesta, siitä miten me taisteltiin. Mutta kyllähän samaan aikaan harmittaa vähintään yhtä paljon. Aika vaikea tässä on mitään muuta juuri nyt ajatella.

Wärnin mielestä JYP sortui seitsemännessä puolivälieräottelussa samaan syntiin kuin koko kauden aikanakin: epätasaiseen suorittamiseen.

– Vuoristorataa on koko kausi ollut. Välillä ollaan pelattu helvetin hyvin ja välillä huonosti. Sama trendi jatkui tässä ratkaisevassa pelissä. Aika lailla ilmaiseksi kaveri sai taas tänään paikkoja.

– Jotenkin kuvaavaa oli se, että pääsimme peliin mukaan vasta sitten, kun oli veitsi kurkulla. Siinä mielessä edessä onkin analyysin paikka. Jotenkin tämä pitää analysoida ja prosessoida omassa päässä, jotta tästä saadaan katseet käännettyä eteenpäin, Wärn sanoi.

Pisteiden valossa Wärn pelasi tällä kaudella uransa parhaan kauden. Runkosarjassa syntyi komeat tehot: 14+21=35. Jos Wärnin tie vie ensi kaudeksi pois Jyväskylästä, JYP menettää ennen kaikkea sisukkaan ja taistelevan joukkuepelaajan.

Myös Wärnillä oli vain hyvää sanottavaa koko jyväskyläläisorganisaatiosta.

– Täällä on ihan huippujätkiä, huippuvalmennus ja kaikkinensa huippuorganisaatio. JYP on ollut minulle todella hyvä paikka pelata lätkää. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Wärnin lisäksi JYP-pelaajista iman sopimusta ensi kaudeksi ovat muun muassa Jyrki Välivaara ja Mikko Viitanen. Molempien konkaripuolustajien koko uran jatko voi jopa olla vaakalaudalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.