JYPin kulttipelaaja palasi pitkältä paussilta KalPan kaatoon – "Jos sitä olisi jo oppinut..."

Miika Lahti taisteli itsensä takaisin kaukaloon peräti 17 kuukauden tauon jälkeen. Ja näytti siltä kuin ei olisi pois ollutkaan.

Yksi elokuinen harjoitusottelu ei välttämättä kokenutta kiekkomiestä määräänsä enempää napostele, mutta Miika Lahdelle, 31, perjantai-illan JYP-KalPa oli spesiaalitapaus. Lahden edellisestä ottelusta ennätti vierähtää lähes puolitoista vuotta.

Toinen lonkka operoitiin vuosi sitten kesäkuussa ja kolme kuukautta myöhemmin puukon alle joutui toinenkin puoli. Viime kauden paluu JYPiin jäi tyystin pelaamatta ja se edellinen tilastomerkintä on KHL:sta Kunlun Red Starin riveistä maaliskuulta 2017. Sekin kausi oli rikkonainen, kun Lahti pelasi vain 30 ottelua (2+9=11).

- Onhan tässä nyt oltu jo pitkään treeneissä mukana, mutta kyllä jännitti. Tiedostin toki, että tämä on vain harjoitusottelu, mutta silti. 17 kuukautta on pitkä aika, Lahti totesi helpottunut hymy kasvoillaan.

- Pelipäivän päiväunet pystyin kuitenkin ottamaan ihan normaalisti, ei se niin paljon jännittänyt.

Itse ottelussa oli JYP jämäkämpi ja harmonisempi kokonaisuus kuin keskiviikkona HPK:ta vastaan. Kauden toinen ottelu oli ensimmäistä parempi, vaikka kokoonpanosta vaihtuikin kentällisen verran pelaajia. KalPa kellistyi David Tomasekin, Micke Saaren ja Robert Rooban maaleilla 3-0. Nollapelin torjunut Joona Voutilainen näytti siltä, että saattaa hyvinkin nousta hurrikaanipaitojen ykkösvahdiksi tällä kaudella.

- Pelattiin kolme ihan kypsää erää. Selkeästi parempi peli meiltä kuin keskiviikkona, HPK-ottelun vielä katsomosta seurannut Lahti arvioi.

Lahti pelasi ottelussa vajaat 13  minuuttia, raatoi alivoimalla, taklasi muutaman kerran tymäkästi ja raapi aloituksia liki 67 prosentin teholla. Peli näytti pääosin siltä, että voisi melkein lainata Kummelin Kalevi Härvän klassikkoa Olen tehnyt comebackin.

Hän on tehnyt comebackin
vaikkei koskaan missään ollutkaan...

- Sitä samaa vanhaa yritin pelata, mitä aina ennenkin. Simppeliä peliä, lyhyttä vaihtoa, Lahti luonnehti.

- Välilä yritin vähän säästelläkin, kun paikka oli. Oli se aika hapokasta kuitenkin.

Lahden ikiaikainen tavaramerkki, riiviömäinen rähmällään olo loisti tällä kertaa lähes kokonaan poissaolollaan.

- Ehkä sitä yritti vähän ottaa rauhallisemmin. Välillä voi pysyä pystyssäkin. Jos sitä olisi jo hiljalleen oppinut, Lahti velmuili.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .