Laine pääsi maistamaan NHL-elämää

Patrik Laine pääsi NHL:n kutsumana näkemään San Jose Sharksin kotihallin.

Patrik Laine sai maanantaina jonkinlaisen käsityksen siitä, millaista hänen elämänsä NHL-jääkiekkoilijana tulee olemaan. Hän kiersi San Jose Sharksin kotihallissa SAP Centerissä NHL:n kutsumana neljän muun huippulupauksen kanssa ja pääsi muun muassa näkemään, miltä joukkueen koppi näyttää pelipäivän aamuna.

– Aika erilaista Suomeen verrattuna, hän kertoi mielipiteensä valtavasta toimittajajoukosta.

– Tapparan aamutreeneissä ei ole ollut noin paljon mediatyyppejä, yksi korkeintaan, ja hänkään ei ole kopissa, Laine naurahti ja lisäsi, että tällaista se kai tulee sitten olemaan, jos NHL:ssä aikoo pelata.

Kaiken kaikkiaan vierailu San Josessa on ”aika siistiä”.

– Nautin kyllä joka hetkestä.

Laine joutui NHL-toimittajien tenttiin, ja kysymykset alkoivat siitä, mikä oli hänen mielestään hankalinta viime viikolla pidetyssä NHL:n testaustilaisuudessa.

– Nimikirjoitusten jakaminen, hän nauratti toimittajia.

Testien haastatteluosuutta on usein pidetty vaativampana kuin fyysistä osuutta, mutta Laineen mielestä se ei ollut mitenkään paha. Peruskysymyksiä.

Hyviä kavereita Austonin kanssa

Laineelta udeltiin myös, mahtaako hänen suorapuheisuutensa antaa ihmisille hänestä väärän kuvan.

– Ihmiset saavat ajatella mitä haluavat. He jotka tuntevat minut, tietävät minun olevan hyvä tyyppi. He tietävät, että minulla on oikeanlaista itseluottamusta.

Laine uskoi ja toivoi, että hänet valitaan juhannuksena pidettävässä varaustilaisuudessa kolmen ensimmäisen joukossa.

– Totta kai haluaisin olla ykkösvaraus, ja se on ihan mahdollista.

Toimittajat yrittivät virittää jonkinlaista kilpailuasetelmaa Laineen ja toisen kärkinimen, Auston Matthewsin välille, mutta Laine pysäytti ne puheet heti alkuunsa.

– En sanoisi olevani häntä parempi. Kaiken kaikkiaan olemme yhtä hyviä. Minä olen parempi joissakin asioissa, hän toisissa.

Laine muistutti, että he ovat hyviä kavereita eikä heidän tarvitse kilpailla keskenään vapaa-ajalla. Puhumista riittää muutenkin.

– Me molemmat tiedetään, että meistä tulee hyviä NHL-pelaajia. Puhutaan muista asioista kuin jääkiekosta.

Viihdyttää pelaamalla

Laine on nimennyt Washington Capitalsin tähtihyökkääjän Alex Ovetshkinin idolikseen, ja toimittajat halusivat tietää, tuleeko hänestä samanlainen viihdyttävä pelaaja.

– No en nyt tiedä. Haluan vain näyttää mitä osaan, ja jos se viihdyttää, hyvä niin. Keskityn kuitenkin vain pelaamiseen.

Laine ehti harjoittelemaan sunnuntaina, ja siitä lähti valmistautuminen ensi kauteen. Hän päätyy todennäköisesti pelaamaan Kanadaan, Torontoon tai Winnipegiin, mutta paras varautua siihen, että USA:n puolelle suuntautuvilla pelimatkoilla hän ei ole vielä täysi-ikäinen. Se selvisi jo matkalla San Joseen, kun reitti kulki Las Vegasin kautta. Rahaa ei palanut paljon Vegasin kasinossa eikä voittaja tullut, onneksi.

– En olisi pystynyt nostamaan voittoja. En huomannut sitä ennen kuin pistin rahaa, hän kertoi tavasta, jolla selvisi, että Yhdysvalloissa 21 vuotta on täysi-ikäisyyden raja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.