Laine syötti maalin Nashvillen ja Winnipegin välisessä jännitysväännössä

Washington tasoitti ottelusarjan Pittsburghia vastaan.

Nashville tasoitti otteluvoitot 1–1:een NHL-jääkiekon pudotuspelien toisella kierroksella. Kotivoiton varmistamiseen Nashville tarvitsi toista jatkoerää, mutta Winnipeg kaatui lopulta 5–4. Voittomaalin teki sveitsiläis-tshekkiläinen Kevin Fiala, kun ottelua oli pelattu 85.37.

Winnipegin Patrik Laineelle kirjattiin syöttöpiste, sillä hän alusti joukkueensa toisen osuman avauserässä ylivoimalla. Mark Scheifele osui Laineen syötöstä ja teki kolmannen erän lopussa vielä Winnipegin jatkoeriin vieneen 4–4-osuman.

Nashvillelle maalilla Pekka Rinne torjui 46/50 laukausta. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Rinne joutui kesken ottelun vaihtoon, mutta toisessa pelissä hän venyi 16 torjuntaan jatkoerissä.

Kotivoitto oli Nashvillelle arvokas, sillä ottelusarja siirtyy kahdeksi seuraavaksi otteluksi Winnipegiin. Laine ja kumppanit ovat tällä kaudella osoittautuneet kovaksi kotijoukkueeksi.

– Tämä oli meille valtavan arvokas voitto, voittomaalin tehnyt Fiala sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Washington piti johtonsa

Itälohkossa Braden Holtbyn 32 torjuntaa auttoivat Washingtonin 4–1-paremmuuteen Pittsburghista. Ottelusarjan voitot tasoittuivat 1–1:een.

Washington johti ottelua 3–0 jo toisen erän alussa, eikä tällä kertaa menettänyt johtoaan. Holtbyn torjunnoilla oli suuri rooli, sillä Pittsburgh laukoi hanakasti.

– Braden oli todella varma koko ottelun ajan. Hän liikkui hyvin ja torjui monta arvokasta tilannetta, Washingtonin päävalmentaja Barry Trotz kehui maalivahtiaan NHL.comissa.