Lehtonen ja Niemi torjuivat voiton

Kari Lehtosen mahtipeli tuotti Dallasille makoisan vierasvoiton NHL-kiekkoliigan kärkijoukkueesta Chicagosta. Dallas menetti toisessa erässä kolmen maalin etumatkan, mutta vei pisteet Antoine Rousselin kolmannen erän rankkarimaalilla. Lehtonen torjui kerrassaan 47 laukausta.

- Hauskaahan tämä on, jos hyvin sujuu, mutta jos ei suju, voi tulla aika rumaakin jälkeä. Nyt minulla ei ollut ongelmia torjua kaikkia niitä laukauksia. Tuntui hyvältä, Lehtonen tunnelmoi ESPN:lle.

Joukkueet kohtasivat viikonloppuna Dallasissa. Silloin Chicago oli parempi pitkäksi venähtäneen voittolaukauskilpailun kautta.

Chicagossa Dallas oli sinnikäs ja Lehtonen takalukkona. Dallas hivuttautui avauserässä kahden ja toisen erän alussa kolmen maalin johtoon.

Lehtosella oli toiseen erätaukoon mennessä koossa 34 torjuntaa. Vastapäädyssä Corey Crawfordille kertyi koko ottelussa 14.

- Maalivahtimme pelasi uskomattoman ottelun ja piti meidät mukana. Onnikin suosi, kun kiekko pomppi meille. Chicago hallitsi, mutta pisteet kelpaavat, ruoti voittomaalimies Roussel.

Lehtonen sai kehuja myös Chicagon puolustajalta Duncan Keithiltä.

- Hän (Lehtonen) oli melko hyvä. Tiedämme, että hän on mainio maalivahti ja pelaa yleensä hyvin. Jokaista peliä ei voi voittaa, varsinkaan jos kaivaa itsensä kuoppaan, Keith tuumi.

Puolustavan mestari Chicagon päävalmentaja Joel Quenneville näki joukkueensa heittäytyneen anteliaaksi, kun Dallas karkasi kolmen maalin päähän.

- Yritimme alusta asti päästä mukaan peliin. Emme olleet henkisesti terävimmillämme, Quenneville tuumi.

Chicago jatkaa länsilohkon ja liigan kärjessä ennen San Josea, joka peittosi Toronton 4-2. Antti Niemi torjui San Josen maalilla 28 laukausta.

San Jose otti kuudennen perättäisen voittonsa, mutta päävalmentaja Todd McLellan löysi parannettavaa etenkin toisen erän avauspuoliskosta. Sen aikana Toronto tasoitti 2-2:een.

- Otimme jäähyn liigan parhaisiin lukeutuvaa ylivoimaa vastaan, ja se antoi Torontolle otteen. Jäimme jälkeen laukauksissa, aloituksissa, lopetuksissa. Hetken se oli noloa, McLellan sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.