Leijonat aloitti kauden tappiolla

Leijonat hävisi Tshekille 0–2 (0–0, 0–1, 0–1) jääkiekon EM-turnauksen ensimmäisessä ottelussa Karlovy Varyssa. Toisen maalinsa Tshekki teki tyhjiin. Suomen paras pelaaja oli Lukko-maalivahti Petri Vehanen.

Tshekki–Suomi-ottelu ei tule jäämään historiaan minään suurena otteluna, sillä molemmat joukkueet olivat alkukaudesta vielä hieman jäykkiä.

Tshekin maalit olivat ikäviä. Ensimmäisessä osumassa Roman Cervenko pääsi sohimaan ilmasta aivan Vehasen nenän alta 1–0-osuman. Tilanteessa Suomen pakit Jan Latvala ja Juuso Hietanen ottivat samaa miestä, ja Cervenko pääsi vapaaseen paikkaan.

Toinen maali oli nolo. Valmentaja Jukka Jalonen otti vähän riskiä, kun hän veti Vehasen maalilta melkein kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Suomi sai aluksi hyvää painetta Tshekin maalille, mutta viimeistely oli kehnoa – niin kuin koko ottelun ajan.

Vain 14 sekuntia ennen täyttä aikaa Arttu Luttinen syötti omalta alueelta huolimattomasti selkä keskikentälle päin. Vastassa oli Jiri Hudler, jolla oli helppo työ viimeistellä loppunumeroiksi 2–0.

Leijonien parasta peliä Vehasen lisäksi esitti Kärppien kaksikko Jani Viuhkola ja Kristian Kuusela. Ilveksen raamikas Marko Anttila pelasi myös rohkeasti. Nuoren maajoukkueen kuudesta ensikertalaisesta näkyvin oli Pelicansin vahva Tommi Paakkolanvaara.

Päävalmentaja Jukka Jalonen oli tappiosta huolimatta lähes tyytyväinen nuoren joukkueen esitykseen.

– Yritys ja taistelu oli ihan hyvää. Pelirohkeuteen ei voi olla aivan tyytyväinen. Varmaankin vähän jännityskin vaivasi joukkuetta. Itseluottamusta varsinkin kiekollisessa pelissä olisi voinut olla enemmän, totesi Jalonen MTV3 Max -kanavan puhelinhaastattelussa.

Suomi kohtaa seuraavaksi turnauksessa Venäjän. Ottelu pelataan lauantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.