Leijonat sai miedon hyvityksen – ratkaisu taas jatkoajalla

Suomi puski tehottomasti Valko-Venäjän puolustukseen

Suomen jääkiekkomaajoukkue sai miedon hyvityksen, kun se kukisti eilisen tappionsa jälkeen Hämeenlinnassa Valko-Venäjän jatkoajan jälkeen 4–3.

Leijonien ratkaisumaalin tuikkasi ylivoimalla ajassa 61.16 hyökkääjä Pekka Jormakka.

Valko-Venäjä oli voittanut edellisenä päivänä Turussa pelatun ottelun jatkoajalla 3–2. Se oli lähellä voittoa nytkin, sillä Dmitri Znaharov ampui joukkueen 3–2-johtoon reilut kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Suomen onneksi Valko-Venäjän maalivahti imuroi Casimir Jürgensin roiskaiseman rännikiekon verkkoon, ja Suomi pelastautui jatkoerään.

Maalinteko liian vaikeaa

Hämeenlinnassa räväkästi aloittanut Suomi päästi Valko-Venäjän kahden maalin takaa peliin mukaan toisessa erässä. Valko-Venäjä sai Kristian Näkyvän ja Matias Myttysen peräkkäisjäähyjen aikana otetta, ja Artur Gavrus kavensi ylivoimalla 1–2:een.

Vajaat viisi minuuttia myöhemmin Aleksandr Kitarov tasoitti 2–2:een.

Suomi näytti alussa ottaneen opikseen edellisillan Turun-kohtaamisesta, jonka Valko-Venäjä voitti jatkoajalla 3–2. Hämeenlinnassa Suomen pelaajat liikkuivat liukkaammin, ja Valko-Venäjä oli ensimmäisessä erässä jatkuvasti potkun jäljessä.

Suomen hallintaa ottelussa kuvasivat maalivahtien torjunnat. Niitä kertyi Leijonien maalilla pelanneelle Emil Larmille 15 ja Valko-Venäjän Karnauhoville 35.

– Maalinteon hinta on meillä kamala. Meidän pitää tehdä paikoista enemmän maaleja, Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki vaati Ylen haastattelussa.

Suomela piristi

Suomen peliä piristi kuumeestaan kaukaloon toipunut kakkosketjun keskushyökkääjä Antti Suomela. Hän syötti toisen JYP-hyökkääjän Juuso Puustisen avauserässä ylivoimalla tekemän 2–0-osuman.

– Oli sovittu kuvio. Pelit ovat luistaneet Antin kanssa läpi kauden, Puustinen kiitteli Ylen haastattelussa Suomelaa.

Puustinen oli ennen tekemäänsä maalia syöttänyt Veli-Matti Savinaiselle merkityn 1–0-osuman. Sekin syntyi ylivoimalla, kun Valko-Venäjän Charles Linglet istui kampituksesta ja epäurheilijamaisesta käytöksestä hankkimaansa 2+2 minuutin jäähyä.

Valko-Venäjä on Lauri Marjamäen päävalmentamalle Leijonille hankala vastustaja. Viime vuoden MM-kisoissa Suomi kukisti Valko-Venäjän avausottelussaan vaivoin 3–2.

Suomi pelaa seuraavaksi ensi viikolla kaksi maaottelua Riiassa Latviaa vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Leijonia luotsaava Marjamäki tutustumisretkellä – "Tärkeää on nähdä pelaajat"