Leijonat takoi kuteja Kulbakoviin – Valko-Venäjä kuittasi jatkoaikavoiton Turussa

Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmistavat pelit kuukauden päästä koittavaan MM-turnaukseen saivat tylyn alun, kun Turussa avatun kaksoismaaottelun avauspelissä Valko-Venäjä oli parempi 3–2. Voittomaali tuli jatkoajan toisella minuutilla. Leijonien maalit merkittiin maajoukkuedebytanteille Santeri Lukalle ja Eemeli Suomelle.

KalPa-puolustaja Lukka kuittasi toisen erän alkuvaiheissa Aleksandr Pavlovitshin avauserässä tekemän johtomaalin, ja Ilves-hyökkääjä Suomi vei Suomen johtoon ajassa 28.42. Sergei Drozd tasoitti kuitenkin pari minuuttia myöhemmin, ja kun kolmas erä oli maaliton, jäi sankarin viitta jatkoajalla ylivoimalla onnistuneelle Jegor Sharangovitshille.

Valko-Venäjän maalivahti Ivan Kulbakov kirjasi peräti 48 torjuntaa, kun Suomen vahti Eero Kilpeläinen selvisi 18 torjunnalla. Jäähyjä ottelussa oli yhteensä 102 minuuttia (Suomi 37, Valko-Venäjä 65). Toisessa erässä nähtiin suihkukomennuksetkin, kun Veli-Matti Savinainen ja Kristian Henkel hakivat hetkisen ajan asetelmia.

– Ylivoima oli luvalla sanoen surkeaa, Eemeli Suomen maalin järkänneen Ilves-ketjun Ville Meskanen manaili Ylen haastattelussa pelin jälkeen.

– Valko-Venäjä oli fyysinen. Koko ajan sai pitää pään pystyssä, ettei olisi ollut jalat pystyssä jäällä, Meskanen kuvaili vielä valppautta vaatinutta peliä.

Suomi ja Valko-Venäjä ottavat uudelleen yhteen perjantaina Hämeenlinnassa. Sen jälkeen MM-valmistelupelit jatkuvat ensi viikolla kahdella Latvia-kohtaamisella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.