Lepoetu ei KalPaa pelasta

ASETELMA: JYPin sarja-avaus Kärppiä vastaan sisälsi yhden huonon, yhden hyvän ja yhden keskinkertaisen erän. Hurrikaanipaitojen pelitapa on sellainen, että se ei kestä yhdenkään vaihdon himmailua. Jos rytmi katoaa, pakka on samantien sekaisin pahemman kerran. Positiivista JYPin kannalta on tietysti se, että joukkue pystyi kaivamaan esille alussa hukassa olleen rytmin ja sitä kautta nipistämään itselleen pisteen. Toki on huomioitava, että vastus oli siitä kovimmasta päästä. Kärppiä kovempaa ei välttämättä tällä kaudella liigakaukaloissa vastaan tule.

KalPa puolestaan pelasi viimeksi torstaina, jolloin se kävi Lappeenrannassa häviämässä SaiPalle. Savolaisilla on siis lepoetu, sillä JYPin edellinen ottelu päättyi vain 19 tuntia ennen tämän kamppailun alkamista ja JYP on lisäksi joutunut matkustamaan. Ammattiurheilijoille moisen ei pitäisi kuitenkaan olla mikään ratkaiseva tekijä, pienen pieni "edge" KalPalle korkeintaan.

Kuten European Trophyn peleissäkin, KalPa tuskaili myös SaiPaa vastaan maalinteon kanssa. Joukkueessa ei juuri ole pelaajia, jotka pystyvät ajamaan härskisti maalille ja survomaan irtokiekkoja pussiin. Kuvaavaa on, että iso siivu maalinteon vastuusta lepää Kasperi Kapasen, 17, ja Artturi Lehkosen, 18, harteilla. Nuorukaiset ovat huipputaitavia lupauksia, mutta pystyykö kaksi teinipoikaa ottamaan koko joukkueen reppuselkäänsä?

KalPan sairaslistalla ovat hyökkääjät Kalle Kerman ja Petri Lammassaari sekä alakerran isäntiin kuuluva Jussi Timonen. JYPin lasarettiosastolta löytyy ainoastaan Jari Jääskeläinen.

ARVIO: Jo pelaajamateriaali sanelee sen, että JYP on suosikki. Kun hurrikaanipaidat pystyivät pitämään ajoittain kivikovaa kärppälaumaakin ahtaalla, sama pitäisi onnistua myös KalPan kanssa. Reilun viikon takaiset European Trophyn kohtaamiset JYP vei nimiinsä yhteismaalein 6–1. Kolme maalia ei ole pöllömpi veikkaus JYPin sarakkeeseen tälläkään kertaa, KalPa tekee yhden tai kaksi.

SEURAA HEITÄ: Viime keväänä vahva loppukauden SaiPassa pelannut Markus Poukkula jäi ilman jatkopahvia Sputnikeihin ja päätyi lopulta try outille JYPiin, jossa mies aikanaan juniorioppinsa sai. 25-vuotias hyökkääjä hyppäsi laatikkoon hurrikaanipaitojen toisessa europelissä ja on sen jälkeen kuulunut jokaisessa ottelussaan hurrikaanipaitojen top 5 -pelaajiin. Vauhtia ja energiaa Poukkulan pelissä on ollut aina, mutta nyt siinä on myös näkemystä ja juonikkuutta, jota ei edellisen JYP-pestin aikana kolme vuotta sitten vielä juurikaan nähty. Poukkulan, Anssi Löfmanin ja Petr Hubacekin muodostama kolmosketju oli Kärppiä vastaan JYPin ehjin vitja.

Viime kaudella puhuttiin paljon siitä, että KalPan ruumiillistuma Sami Kapanen alkaa olla joukkueelleen tietynlainen taakka. Nelikymppinen Kapanen on yhä kelpo pelimies, mutta varsinkin tappioiden tullen äärimmäisen voitontahtoinen kilpisoturi yrittää tehdä kaiken itse. Siihen Kapasen rahkeet eivät enää riitä. Alkaneeseen kauteen lähdettiin siitä, että seuran pääomistaja riisuu C-kirjaimen rinnastaan ja tyytyy aiempaan pienempään rooliin kolmosketjussa. Mutta entäs jos KalPan kone alkaa tosissaan yskiä? Malttaako Kapanen edelleen pysyä taustalla, vai alkaako hän peluuttaa itseään ykkösylivoiman viivamiehenä, josta nähtiin viiime kaudellla useita surullisenkuuluisia esimerkkejä.

Nelonen näyttää ottelun ilmaiskanavallaan. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 16.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.