Liian lievät rangaistukset harmittavat Wallinheimoa – "Kausi lähtenyt väärille raiteille"

Jääkiekon pelaajayhdistyksen puheenjohtajaa Sinuhe Wallinheimoa harmittaa. Häntä harmittaa sekä itse asia että asiasta annetut rangaistukset. Kyse on siis heti liigakauden aluksi ykköspuheenaiheeksi kohonneista päähän kohdistuneista taklauksista.

– Kausi on lähtenyt heti väärille raiteille. Ainahan näitä tulee, mutta nyt päähän kohdistuneita osumia on tullut järjestelmällisesti lähes jokaisella kierroksella. Pelaajien puolesta sitä on aina huolissaan ja harmissaan, Wallinheimo myöntää.

Ennen kauden alkua Liigan viesti pelaajille oli selkeä. Puhuttiin, että tällä kaudella pääosumista tulee aiempaa pitempiä pelikieltoja. Toisin on käynyt. SaiPan Cody Kunyk sai törkytempustaan viiden ottelun pannan ja Kärppien Jari Sailio kyynärpäähuitaisustaan kolmen pelin kiellon. Ässien Matti Lambergin tuomiota keskiviikon taklauksesta ei ole vielä annettu.

– Prosessi aloitettiin jo keväällä, jolloin lähestyin Liigaa tällä asialla. Yhteinen käsitys oli, että näiden tapausten kohdalla kieltojen piti nousta 8–10 ottelun mittaiseksi. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että näissä tapauksissa olisi voitu mennä jo rangaistusasteikon yläpäähän, Wallinheimo mainitsee.

– Olen toki keskustellut näistä kurinpitäjien kanssa ja on heillä ollut odotettua lyhyemmille kielloille ihan relevantteja pointteja. He ovat korostaneet, että jokainen tapaus on yksittäistapaus ja toisaalta he miettivät myös sitä, että pelaajat saattavat valittaa urheilun oikeusturvalautakuntaan. Se tosin ei mielestäni ole oikea pelko, sillä pelaajien etuahan näillä rangaistuksilla haetaan, Wallinheimo korostaa.

Odotettua lyhemmät rangaistukset saattavat toimia huonona signaaleina pelaajille. Periaatteessahan ne määrittävät myös tulevan rangaistuslinjan. Wallinheimon mukaan kovat rangaistukset ovat kuitenkin paras lääke vaarallisten taklausten kitkemiseksi.

– Kyllä se taitaa niin mennä, että keppi on toimivin menetelmä, Wallinheimo myöntää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .