Liiga paheksuu Jukurien "julistavia" pelipaitoja – seura myy nutut huutokaupassa

Jääkiekkoseurojen ei toivota esittävän "poliittisia kannanottoja", sekä Liiga että pelaajayhdistys ilmoittavat.

Mikkelin Jukurit ei käytä enää peli- eikä lämmittelypaitoja, jotka ovat aiheuttaneet hämmennystä Liigassa ja Suomen Jääkiekkoilijat ry:ssä eli pelaajayhdistyksessä.

Liigatulokas otti paidoissaan kantaa Mikkelin keskussairaalan puolesta. Joukkue käytti "julistavia" nuttuja tammikuun alussa vierasottelussa HIFK:ta vastaan. Sen jälkeen samat paidat ovat olleet pelaajien päällä kamppailujen alkulämmittelyissä.

Paitoihin oli painettu teksti "Sairasta menoa. Etelä-Savo tarvitsee keskussairaalan".

– Olemme saaneet asiasta sapiskaa sekä Liigalta että pelaajayhdistykseltä, Jukurien myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen myöntää.

– Niinpä teimme päätöksen, että käynnistämme tämän viikon keskiviikkona huutokaupan, jossa myymme kyseiset paidat ja ohjaamme tuoton Mikkelin sairaalan lasten psykiatriselle osastolle. Peleissä emme siis niitä enää käytä.

–Otamme nuhteet nöyrinä vastaan ja pahoittelemme aiheuttamaamme mieliharmia Liigalle ja pelaajayhdistykselle.

Liiga ja pelaajayhdistys perustelevat nuivaa suhtautumistaan sillä, että kyse oli poliittisesta kannanotosta.

– Emme toivo, että pelaajat joutuisivat millään tavalla välikäteen, Suomen Jääkiekkoilijat ry:n puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo toteaa.

Pelaajayhdistys muistuttaa, että kaikki joukkueen pelaajat eivät ole tämänkaltaisissa ilmaisuissa aina välttämättä samaa mieltä seuran kanssa.

– Hyväntekeväisyyskampanjoita vastaan meillä ei ole mitään, Mikkelin-tapauksessa luisuttiin kuitenkin aluepolitiikan puolelle, Wallinheimo paaluttaa.

Yhtä lailla nihkeästi Liiga ja pelaajayhdistys suhtautuisivat siihen, jos vaikkapa JYP ottaisi peliasuissaan kantaa Kirri–Tikkakoski-moottoritien tai Lukko ydinvoiman puolesta.

– Jukurien vaaliman yhteisöllisyyden suhteen meillä ei ole sen sijaan pahaa sanottavaa. Ei tietenkään, sehän on hieno asia, Wallinheimo sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .