Liigan paras alivoimajoukkue hyydytti parhaan ylivoimajoukkueen – "Emme luovuttaneet"

Oulun Kärpät sai maukkaan revanssin jääkiekon Liigassa, kun se kukisti lauantai-iltana Helsingissä IFK:n maalein 4–1. Edellisiltana HIFK voitti Oulussa 5–1.

–  Ei ole koskaan mukava hävitä kotona eikä alku tähänkään otteluun ollut hyvä. Emme luovuttaneet ja nousimme mukaan peliin, Kärppien slovakialaishyökkääjä Michal Kristof tuumi.

Kärpät johtaa sarjaa ja on myös ollut paras alivoimajoukkue. Sitä osaamista oululaiset esittivät myös Helsingissä, kun Kärpät hyydytti sarjan tehokkaimman ylivoimajoukkueen HIFK:n erikoistilannepelaamisen. Kärpät kesti viisi kahden minuutin rangaistusta.

HIFK karkasi avauserässä johtoon Johan Motinin viivapommilla, mutta Janne Pesonen rouhi Kärpät tasoihin. Kristof teki oman laukauksensa paluukiekosta 2–1-maalin ja viimeisteli päätöserässä rangaistuslaukauksesta 3–1-lukemat.

Kärpät sai rangaistuslaukauksen, kun Juho Lammikko karkasi alivoimalla läpiajoon, ja hänet kaadettiin. Kristof veti rankkarin ja yllätti HIFK-maalivahti Frans Tuohimaan längistä.

–  Olin harjoitellut tuota, Kristof tuumi ja kehui ottelun pudotuspelimaista otetta.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen nosti myös esiin hyvän tunnetason, joka oli läsnä kahden kärkeen povatun joukkueen kauden kuudennessa kohtaamisessa. Lisää saatetaan nähdä maaliskuussa alkavissa pudotuspeleissä.

–  Perjantaina olimme tehokkaita ja tylyjä. Nyt Kärpät oli. Kovatasoinen kamppailupeli ja hieno peli, mutta lopputulos harmittaa, Pikkarainen summasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.