Liigan puolivälierät: SaiPa taisteli jatkoa kaudelleen – Tappara haki vierasvoiton Kuopiosta

Kolme ottelusarjaa on katkolla keskiviikkona.

Turun Palloseura ei onnistunut varmistamaan välieräpaikkaa jääkiekon Liigassa. TPS:llä oli maanantaina mahdollisuus napata ensimmäinen välieräpaikkansa kevään 2010 jälkeen, mutta turkulaiset sortuivat neljännessä puolivälieräottelussa 1–3-tappioon SaiPaa vastaan.

Pakkovoiton edessä ollut SaiPa tuli otteluun terävästi ja karkasi avauserässä 2–0-johtoon Joni Nikon ja Topi Nättisen täysosumilla. TPS:n Eric Perrin kavensi pudotuspelikevään viidennellä maalillaan, mutta se jäi turkulaisten maanantain ainoaksi.

SaiPa kesti TPS:n painostuksen maalivahti Frans Tuohimaan (28 torjuntaa) johdolla. TPS johtaa ottelusarjaa 3–1, ja seuraava tilaisuus välieräpaikan varmistamiseen on keskiviikkona.

HIFK oli tyly isäntä kotikaukalossaan ja tasoitti otteluvoitot JYPiä vastaan 2–2:een. HIFK:n 4–1-voittoon päättyneessä ottelussa helsinkiläisten tehomies oli Joonas Rask, joka rohmusi pisteet 1+2.

Puolustajalupaus Miro Heiskanen iski avauserässä 1–0-maalin ja nappasi toisessa erässä syöttöpisteen Ryan O'Connorin 4–0-maaliin. Entinen HIFK-hyökkääjä Juuso Puustinen nosti JYPin toiveita päätöserän kavennuksellaan, mutta maali jäi jyväskyläläisten ainoaksi. HIFK:n maalilla Kevin Lankinen urakoi 31 torjuntaa.

Tappara ja Kärpät kolmansiin voittoihin

TPS:n tavoin myös Tapparalla ja Kärpillä on katkopaikat keskiviikon kotiotteluissaan. Tappara voi tuolloin varmistaa jo kuudennen peräkkäisen välieräpaikkansa. Maanantaina se kukisti vieraskaukalossa KalPan 3–0 ja johtaa ottelusarjaa 3–1.

Avausmaalin viimeisteli toisessa erässä Sebastian Repo, joka vastasi jo lauantaina kolmannen ottelun voittomaalista. Jan-Mikael Järvinen tuplasi tamperelaisten johdon kolmannessa erässä, ja Juhani Jasu viimeisteli loppulukemat. Tapparan Dominik Hrachovina piti maalinsa puhtaana 32 torjunnalla.

Ässät johti 40 peliminuutin ajan Antoine Laganieren maalilla, mutta Kärpät nousi ohi päätöserässä. Julius Junttila, Charles Bertrand ja Saku Mäenalanen varmistivat Kärpille 3–1-voiton ja 3–1-johdon ottelusarjassa.

Kärppien ykköstykit heräsivät – Ässien kesäloma tappion päässä

Tapparan nopea maali toisessa erässä lamaannutti KalPan

SaiPa siirsi ratkaisun ainakin keskiviikolle

HIFK:n puolustajat ratkoivat tasoittavan voiton