Liki 9 minuuttia ilman maalivahtia tuotti vain yhden – katso ottelun maalit tästä

HIFK vei neljännen puolivälierän ja tasoitti otteluvoitot 2–2:een.

HIFK tasoitti otteluvoitot 2–2:een Helsingissä maanantaina pelatussa puolivälieräkamppailussa JYPiä vastaan. JYP oli kaksi erää täysin HIFK:n jaloissa ja ottelun loppulukemat kirjattiin muotoon 4–1 (2–0, 2–0, 0–1).

Välieriin pääsee neljällä voitolla.

1. erä

Harvoin näkee yhdessä erässä vihellettävän samalle pelaajalle neljää kaksiminuuttista, mutta nyt sekin nähtiin. Janne Kolehmainen istui kerran koukkaamisesta, kerran poikittaisesta mailasta, kerran huitomisesta ja kerran kiinnipitämisestä. Kaksi kertaa rangaistus kostautui, kun Miro Heiskanen ja Teemu Eronen osuivat ylivoimalla.

Ne harvat hetket, kun JYP sai pelata täysilukuisena, se pelasi häkellyttävän huonosti. 0–2-tappioasema ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen oli vähintäänkin ansaittu.

2. erä

JYPin katastrofaalinen konttaaminen jatkui myös toisessa erässä. Joonas Rask sivalsi HIFK:n jo 3–0-johtoon reilun yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Tässä kohdin JYP vaihtoi maalivahtia, kun Eetu Laurikainen korvasi Jussi Olkinuoran. Laurikainenkin joutui antautumaan pelattuaan rapiat kolme minuuttia, kun Ryan O'Connor iski kotijoukkueen jo 4–0-johtoon.

JYP pelasi toisessa erässä kahteen otteeseen ylivoimaa, mutta ei saanut mitään järkevää aikaiseksi. HIFK johtaa kahden erän jälkeen 4–0.

3 . erä

JYP sai kolmannen erän alkuun mahdollisuuden tehdä kavennusmaalin ylivoimalla, mutta kiekkoa ei maaliviivan yli saatu. Yrityksen puutteesta vieraita ei voi tässä kohtaa syyttää, sillä JYP yritti maalintekoa ottamalla maalivahdin pois minuutiksi ajassa 43.03 lähtien. Jäähyn päätyttyä Eetu Laurikainen luisteli takaisin maalinsa suulle ja ottelua jatkettiin tasakentällisin.

Erän puolivälissä Janne Kolehmainen otti illan viidennen jäähynsä, mutta HIFK ei onnistunut iskemään viidettä maaliaan.

JYP teki 1–4-kavennusosuman ajassa 52.53, kun Juuso Puustinen osui ylivoimalla. JYP pelasi upporikasta ja rutiköyhää myös tässä erikoistilanteessa ja se syntyi kuudella neljää vastaan Laurikaisen istuessa vaihtopenkillä.

JYP jatkoi myös erän loppuvaiheet ilman maalivahtia, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Päätöserässä JYP pelasi ilman maalivahtia kaikkiaan 8 minuuttia ja 41 sekuntia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .