Lind näkee heikon signaalin

Viime kauden Suomen mestarin Kärpät puolivälierissä haastavan Jokerien kapteeni, hyökkääjä Juha Lind myöntää, ettei jääkiekon SM-liigan kestosuosikkeihin kuuluva helsinkiläisjoukkue ole kerännyt pelillään tyylipisteitä.

- Nihkeätä on ollut, pakko myöntää. Kapteenina olen joutunut valmennusjohdon kanssa palaveeraamaan enemmän kuin olisin halunnut.

Liigan tuhdeimmalla, 3,0 miljoonan pelaajabudjetilla pelaava Jokerit teki runkosarjassa 134 maalia. Vähempään jäivät vain sarjassa alusta alkaen häntäpäässä rämpineet Ässät ja TPS.

Jokerit teki enemmän kuin kolme maalia vain kymmenessä runkosarjan 58 ottelusta.

- Jotenkin olemme pelin aikana miettineet asioita liikaakin. On ollut sellaista yliajattelua, miten kaukalossa pitäisi ryhmittyä.

Lind on näkevinään heikon signaalin. Tunnelin päässä tuikkii himmeää valoa.

- Pikkuisen aggressiivisempaa pelimme runkosarjan lopussa oli. Karvaus oli ärhäkämpää, suunnilleen mallia 2-1-2.

Puolustuksen puheenvuoron ymmärtää. Jokerit uusiutui edellisestä kaudesta rajusti. Kesällä 2008 joukkueeseen tuli 12 uutta pelaajaa.

Jokereilla on kuitenkin niin nimekäs miehistö, että maksavalla yleisöllä on oikeus ja suoranainen velvollisuus vaatia edes hieman viihdyttävämpää peliä.

- Joo, kyllä meillä liikettä pitäisi löytyä. Kun katsoo laitahyökkääjien nimilistaa, niin kyllä siellä pitäisi olla täydet valmiudet mennä ja viipottaa.

Jokerien valmentajakaksikkoa Glen Hanlon- Ismo Lehkonen on syytetty inhorealistisesta, passiivisesta pelitavasta. Lind ei kaada kuonaa valmentajien niskaan.

- Ketään ei voi sormella osoitella. Tämä on tiimityötä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.