Lommo mopoon ja mersu meni ohi

Mopollakin pääsee, mutta mersulla paremmin.

JYP-valmentaja Matti Alatalon vertaus ennen JYP:n ja Kärppien kohtaamista Hippoksella oli melko osuva. Ja lauantaiaamuna mopon lokasuoja oli kaiken lisäksi vielä pahasti kurtussa: kuume oli verottanut jo ennestään harvaa JYP-rivistöä.

Lähtökohdat ottelusarjan katkaisemiseksi eivät olleet isännille parhaat mahdolliset, mutta silti juniorivahvistuksilla paikattu JYP osoitti olevansa yhtenäinen, isolla sydämellä työskentelevä joukkue. Tällä kertaa se ei kuitenkaan riittänyt ja taistelutahtonsa torstaina Raksilassa löytänyt Kärpät tasoitti ottelutilanteen voittamalla maalein 1-4 (1-2, 0-0, 0-2).

Joukkueet kohtaavat viimeisen kerran jo tänään Oulussa ja pelin nimi on selvä: voittaja on voittaja ja jatkaa välieriin. Hävinnyt saa puolestaan ryhtyä puhaltelemaan rantapalloja kesäkuntoon.

- Sota jatkuu, Alatalo huokaisi.

- Seuraavaksi käymme miehet läpi ja katsomme, ketkä kykenevät pelaamaan. Sitten suuntaamme Ouluun sillä miehistöllä, minkä kasaan saamme. Tämä urheilujoukkue taistelee loppuun saakka, siitä olen varma.

Lauantaina sängynpohjalle joutuivat jäämään Antti Virtanen, Tomi Mustonen sekä maalivahti Tero Leinonen. Lisäksi Petri Virolainen pelasi nilkka puudutettuna ja Pekka Kärkkäinen joutui luovuttamaan taistelun kesken selän liikkumista rajoittaneen lihaskrampin vuoksi.

Tulopuolelle voidaan laskea Jouni Kulonen, joka oli toipunut pelikuntoon torstain kuumeesta.

Kuumepotilaiden pelaaminen tänään on jokseenkin epätodennäköistä, sillä Alatalon mukaan joukkueessa ei ole harrastettu eikä harrasteta pelaajien terveydellä leikkimistä.

JYP-maalia vartioi nivusvammastaan nipin napin toipunut Juha Pitkämäki. Miehellä oli takanaan pitkä jakso ilman pelejä ja siihen nähden hän uurasti kiitettävän iltapuhteen.

Kokemattomuus ei kokemusta kumartanut

Vaikka JYP joutui Hippoksella taistelemaan juniorijoukkuetta muistuttavalla kokoonpanolla, ei se päästänyt Kärppiä helpolla: vastustajan neljästä maalista kaksi syntyi ylivoimalla. Ylivoimalla syntyi myös Tuomo Jääskeläisen 1-2-kavennus ensimmäisessä erässä. Maali oli tärkeä, ja piti JYP:n taistelussa mukana aina kolmannen erän alkuminuuteille saakka.

Toisessa erässä JYP hyökkäsi rohkeasti, mutta lauantai oli isännille se päivä, jolloin kiekko ei pomppinut, ei edes avopaikoista. Kun Kärpät sitten kolmannessa erässä karkasi 1-3-johtoon, valahti väsymys ja peli oli menetetty.

- Meiltä puuttui viimeinen terävyys ja huolellisuus. Meillä on 20 tuntia aikaa etsiä se ja voittaa sitten Oulussa, JYP-puolustaja Jari Korhonen pohti.

- Muuten tämä oli meiltä hyvä peli. Sairaita on, mutta sen taakse emme mene. Ollaan vaan huolellisempia omassa päässä, sieltä ratkaisu tulee löytymään.

Alatalokin kiitteli joukkueen hyvää taistelua ja sitä, että ryhmästä saatiin irti kaikki mahdollinen. Siksi takaiskut ja varsinkin kaksi ensimmäistä Kärppien ylivoimamaalia tuntuivatkin harmittavan valmentajaa erityisen paljon.

- Pelillisesti emme olleet todellisissa vaikeuksissa kertaakaan.

- Mutta se mitä me tarvitsemme nyt, on ehdottomasti nopeampia ratkaisuja. Kiekkoa leivottiin tänään aivan liian kauan ja seuraukset koettiin karvaasti.

Sen kummempia taikoja ei Alatalon mielestä joukkue kaipaa.

- Säilytämme vain tämän hyvän peli-ilmeen, haastamme vastustajan ja pelaamme rohkeasti. Katsokaa, tänäänkin olimme 0-2-tappiotilanteesta ja siitä vaan joukkue nousi mukaan taistelemaan, valmentaja muistutti kehuen samalla miehistöään hienosta sopeutumiskyvystä aina vain vaikeammiksi muuttuneisiin tilanteisiin.

Heikkilä kiitti hermokontrollia

Kärppien valmentaja Kari Heikkilä oli pelin päätyttyä rento ja tyytyväinen, vaikka joukkue onkin edennyt ottelusarjaa vaikeamman kaavan mukaan.

- Jokerit on ainoana joukkueena hallinnut ennakkosuosikin aseman. Muut sitten painii loppuun saakka ja SM-liiga kiittää, Heikkilä virnuili.

- Tänään teimme alussa tärkeät ylivoimamaalit, mutta sitten 1-2-tilanteessa peli seisahti paikalleen ja muuttui näpertelyksi.

- Toisessa erässä tuli paljon jäähyjä, jotka sotkivat pelaamista. Silloin peli meinasi karata käsistä, mutta hermokontrolli löytyi vielä - kiitos sen, että olemme oppineet viimeisistä peleistämme jotain, Heikkilä puntaroi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.