Lukko sortui taas jäähyilyyn

Lukon ja Tapparan toinen välieräottelu jääkiekkoliigassa oli selvästi ensimmäistä tiukempi, mutta lopputulema oli sama eli Tapparan voitto ylivoimamaalien turvin. Perjantaina tamperelaiset leipoivat 3-2-voitossaan kaksi maaliaan sisään Lukon pelaajan istuessa jäähyllä.

- Pakko siihen on jotain keksiä, jos haluaa voittaa, tiivisti Lukon päävalmentaja Risto Dufva ottelun jälkeen.

Jatkoerään venyneen ottelun ratkaisijaksi nousi kirvesrintaikonien joukkoon itsensä pelannut kapteeni Ville Nieminen. Hän onnistui ohittamaan Lukon maalivahdin Ryan Zapolskin ajassa 63.03. Maalin syntyessä Lukon puolustaja Harri Tikkanen istui jäähypenkillä.

Lukko oli selvittänyt tiensä jatkoerään, kun nuori puolustaja Jesse Virtanen onnistui kylmässä ratkaisussaan vain 36 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Kotijoukkue pelasi tilanteessa ilman maalivahtia, ja Virtanen rakensi 2-2-tasoituksen.

- Me olimme jo vähän niinkuin selviämässä, kun Lukko tuli vielä kerran. Raumalaisilla oli mukana onneakin, sillä kiekkoa ei saatu millään yli sinisen, Tapparaa käskevä Jukka Rautakorpi harmitteli.

Tapparan ensimmäisistä maaleista vastasivat Pasi Puistola ja Kristian Kuusela, jonka 2-1-johto-osuma syntyi kahden miehen ylivoimalla. Lukon maalintekijät olivat pelikiellostaan vapautunut Teemu Nurmi ja Virtanen.

- Otteluita on paljon ikävämpi seurata katsomosta kuin olla itse mukana. Nyt oltiin jo paljon lähempänä kuin edellisessä pelissä Tampereella. Pakko olla positiivinen ja uskoa, että lauantaina suunta kääntyy, Teemu Nurmi sanoi.

- Meidän pitää vaan ajaa röyhkeästi maalille ja tehdä niitä maaleja, hän painotti.

Joukkueet kohtaavat lauantaina Tampereen Hakametsässä ja uudelleen Raumalla ensi maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.