Lukko sulki Bluesilta maalipaikat

Rauman Lukko kaatoi Espoon Bluesin Raumalla ansaitusti 3-1-maalein "Game Sevenissä", joka oli juuri yhtä kova ja tasokas kuin koko ottelusarja. Erikoista oli se, että Bluesinkin maali meni sisään Lukon pelaajasta.

- Me päätimme, että olemme vieläkin kovempia kuin Blues. Välillä olimme vaikeassa tilanteessa, mutta siitä noustiin, ja pystyimme vain vahvistamaan omaa sieluamme. Tämä oli ansaittu voitto, Lukkoa käskevä Risto Dufva selvitti.

- Olimme nyt parempia hyökkäyspelissä ja puolustus oli koko sarja parasta. Vastustaja ei paljon maalille päässyt. Aika rapsakka pudotuspelisarja. Mitään ei saatu ilmaiseksi puoleen, eikä toiseen, Dufva tiivisti.

Lukon kahdesta ensimmäisestä maalista vastasivat kaikkea muuta kuin säännöllisesti parrasvaloissa paistattelevat miehet eli neloskentän haalarihemmo Erik Riska ja puolustaja Matt Generous. Kolmannen osuman viimeisteli sitten jo tutumpi tehohahmo, kokenut Ville Vahalahti.

Bluesin ainokaisen tekijäksi merkittiin Eetu Pöysti. Todellisuudessa kiekko meni sisään puolustaja Jesse Virtasen jalasta.

- Lukon 2-1-maali oli tämän ottelun momentum. Kun kotijoukkue pääsi sitten vielä tekemään kolmannen maalinsa meidän virheestä, se oli siinä. Sarja oli äärimmäisen kova ja molemmilla oli omat paikkansa. Tappiosta huolimatta olen tyytyväinen omaan joukkueeseeni. Olemme pelanneet play offs -kiekkoa jo monta kuukautta, Bluesin valmentaja Jyrki Aho selvitti.

Lukon kokoonpanosta puuttui edellisen pelin taklauksestaan kahden ottelun pelikiellon saanut Teemu Nurmi. Bluesilta puuttui puolestaan taklauksen kohde eli Tommi Huhtala.

Kotijoukkue peluutti puolustaja Petteri Nummelinia poikkeuksellisesti laitahyökkääjänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.