Mäntylä tulitti Tapparan voiton päähän välieristä – "Ei niitä maaleja liikaa ole tullut"

Tappara nousi maanantaina Tampereen Hakametsässä jo voiton päähän jääkiekkoliigan välieräpaikasta, kun Lukko kaatui kolmannen kerran peräkkäin maalein 3–2.

Kokemus tiedettiin Tapparan vahvuudeksi Lukkoa vastaan jo ennen ottelusarjaa, mutta maanantaina se näkyi konkreettisesti.

Vain kerran koko kaudella osunut puolustaja Tuukka Mäntylä, 37, kiskaisi siniviivalta isäntien voittomaalin päätöserässä, ja kapteeni Kristian Kuusela, 36, iski toisen erän alussa 1–1- ja 2–1-osumat.

Varsinkin Mäntylälle voitto-osuma maistui, sillä edellisestä pudotuspeliosumasta kotimaan kaukaloissa ehti vierähtää 12 vuotta.

–  Ei niitä maaleja liikaa ole tullut. Tänään Utusen (Toni) kanssa puhuttiin ennen peliä, että pitäisikö toisen meistä tehdä johonkin hyvään paikkaan, Mäntylä myhäili.

–  Tilaa ei maalilla kauheasti näkynyt, mutta se on yleensä aika hyvä merkki.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta ei lähtenyt selittelemään tappiota, vaikka Tarmo Reunasen tolppakuti päätösminuutilla varmasti kismitti.

–  En minä pysty mitään negatiivista sanomaan. Moni pelaa ihan elämänsä parasta kiekkoa ja äärirajoilla, Virta kiitteli omiaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.