MM-kisat kuin pienoismalli Puljujärven kaudesta

Huippulahjakkaan hyökkääjän hankaluudet ovat jatkuneet.

Huippulahjakkaan Jesse Puljujärven NHL-uran odotettiin lähtevän lentoon jo tällä kaudella. Ei lähtenyt. Puljujärvi värvättiin MM-kisoihin Leijonien avainpelaajaksi. Ei ole oikein sekään onnistunut.

Puljujärvi katseli viisi erää Suomen peliä vaihtopenkiltä ennen kuin pääsi irti. Tilanne MM-kisoissa on ollut vähän kuin Puljujärven koko kausi pienoiskoossa. Pompottelua sinne tänne, eikä mistään ole saanut kunnon otetta, jotta homma olisi ruvennut rokkaamaan.

– Näyttää siltä, että sama meininki jatkuu kuin mitä olen tässä tämän kauden aikana vedellyt menemään. Ei auta kuin pysyä positiivisena, Puljujärvi hymähti MM-kisojen alussa.

Uskoo itse kehittyneensä

On arvioitu, että Puljujärvi olisi jopa huonossa fyysisessä kunnossa omaan tasoonsa nähden. Taitavan ja ulottuvan Puljujärven pelaamiseen kuuluu myös se, että hän pystyy raa'an vauhdin voimin haastamaan, harhauttamaan ja kiertämään vastustajia.

MM-kisoihin valmistaneissa peleissä sekä Pariisissa sellaista on nähty vain ajoittain. Ja nopeiden rykäysten jälkeen Puljujärvi on vaikuttanut väsyneeltä, hapokkaalta. Eikä nykykiekossa pysty pelaamaan laadukkaasti, jos ei ole "tuoreena" koko vaihdon ajan – vaikka taitoja ja lahjoja riittäisikin.

Puljujärvi itse vakuuttaa olevansa kunnossa ja paremmassa iskussa kuin vuosi sitten.

– Kropassa on ihan hyvä tunne. Olen myös terävämpi ja nopeampi kuin vuosi sitten, hän sanoi.

Sen Puljujärvi myöntää auliisti, että taktisesti peli Pohjois-Amerikassa ja maajoukkueessa on erilaista.

– Pohjois-Amerikassa vaan mentiin. Maajoukkueessa esimerkiksi puolustetaan ihan eri tavalla ja ei vaan mennä koko ajan, hän kuvailee.

"Jesse tarvitsee valmennusta"

Leijonien päävalmentajan Lauri Marjamäen kanssa Puljujärvi on tehnyt tiivistä yhteistyötä jo aikoinaan Kärpissä. Marjamäki totesi MM-turnauksen alussa, että "Jesse tarvitsee nyt valmennusta".

– Hän on päässyt hieman vihellellen menemään viime aikoina, Marjamäki heitti.

Kommentillaan Suomen päävalmentaja viittasi todennäköisesti Puljujärven aikaan Edmonton Oilersin farmijoukkueessa, AHL-liigassa pelaavassa Bakersfield Condorsissa.

Puljujärvi lähetettiin tammikuussa Edmontonista Bakersfieldiin, kun hän oli jäänyt Oilersin otteluissa jämäminuuteille tai ei ollut pelannut lainkaan. Suomessakin vallitsi vahva näkemys siitä, että Puljujärven on saatava nimenomaan pelata kehittyäkseen. Harvoin on vaadittu suomalaispelaajaa yhtä äänekkäästi NHL:stä farmijoukkueeseen kuin Puljujärven tapauksessa.

Juuri 19 vuotta täyttäneestä Puljujärvestä kehittyy todennäköisesti vielä oiva NHL-pelaaja ja Leijonien luottomies. Meneillään olevissa MM-kisoissa tuo harppaus saattaa olla vielä turhan iso.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.