Maailmanmestari Harri Pesosen kiekkoura oli vaakalaudalla B-junnuissa, kun laulukuoro uhkasi – kuuntele Radio Keskisuomalaisen haastattelu

Viime kevään jääkiekon maailmanmestari, JYP-kasvatti Harri Pesonen, muisteli tiistaina Radio Keskisuomalaisen haastattelussa B-juniorivuosiaan, jolloin "Muuramen muflonin" koko kiekkoura oli vaakalaudalla.

– Olin nuorempi B-junnu ja Tuomas Tuokkola oli päävalmentaja. Kilpailu pelipaikoista oli kovaa. Hyvä ystäväni Patisen Anssi oli nuorempana päässyt (JYPin) A-junnujen rinkiin. Tuokkola sanoi minulle, että jos Anssi putoaa takaisin B-ryhmään, voi olla että lähdet "lauluun", koska pelipaikkaa ei ole, Pesonen kertoo.

– Muistan sanoneeni autossa isälle, että jos "Diseen" (Diskos) joudun, tämä lysti loppuu. Siihen aikaan Diskoksen touhu oli aikamoista puuhastelua - se oli vähän sellaista, että polteltiin tupakkia Hippoksen takana, eikä semmoinen silloin huvittanut. Lähellä oltiin, mutta jostain syystä Tuokkola päätti pitää minut ringissä ja pääsin taistelemaan pelipaikasta.

Kokemus antoi Pesosen mukaan roiman lisäyksen nuoren jääkiekkoilijan kilpailuviettiin.

Viime kaudet Sveitsissä kiekkoillut Pesonen suuntaa seuraavaksi KHL-jäille Metallurg Magnitogorskiin. Radio Keskisuomalaisen Henri Bergin haastattelussa Pesonen, 31, vastaa muun muassa kysymykseen, milloin mies nähdään jälleen JYP-paidassa. Kuuntele koko haastattelu alta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.