Maalikimara päättyi jatkoajalla HIFKin voittoon – katso ottelun maalit tästä

Hurrikaaniryhmä kävi toisessa erässä neljän maalin johdossa, mutta päästi vierasjoukkueen peliin mukaan. Ottelu päättyi lukemin 6–7 HIFKin hyväksi.

1. erä

Johan oli eriskummallinen erä. HIFK aloitti napakasti ja oli ensimmäiset kaksi ja puoli minuuttia hyvin pelissä kiinni. Sitten Juuso Vainio täräytti kiekon siniviivalta ränniin, HIFK-vahti Kevin Lankinen meni maalin taakse pysäyttämään kiekkoa, mutta peliväline kimposi kenttämestarin erikoisella suoraan Jarkko Immoselle, joka sai latoa tyhjään rysään 1-0.

Hyvällä sykkeellä peliin lähtenyt JYP villiintyi nopeasta johtomaalistaan totaalisesti. Reilut kahdeksan minuuttia lasissa ja HIFK-kapteeni Lennart Petrell komennettiin kaksiminuuttiselle estämisestä. Jäähy ehti kulua vain kahdeksan sekuntia, kun Juuso Puustinen iski koulukirjamaalilla 2-0. Reilu minuutti myöhemmin Mikko Mäenpää roiluutti siniviivalta 3-0 ja HIFK vaihtoi Lankisen tilalle Atte Engrenin. Engren ennätti olla maalillaan vain 29 sekuntia, kun Jake Newton lisäsi 4-0:aan. Ja kun pelikellossa oli 10.34, J-P Hytönen iski ylivoimalla jo 5-0. Tällä kertaa JYPin ylivoima kesti vain kuusi sekuntia.

Vajaan vartin pelin jälkeen HIFK:kin pääsi tulostaululle. Patrik Carlsson iski kavennuksen 5-1:een ja Juha Jääskä vain 40 sekuntia myöhemmin 5-2:een. JYPin päävalmentaja Marko Virtanen haastoi Jääskän maalin ja se hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen. Näin JYPillä ei ole enää oikeutta aikalisään ottelussa.

2. erä

JYP aloitti erän alun viisaasti ja pystyi pelaamaan pitkän hyökkäyksen HIFK:n päädyssä. Vajaan neljän minuutin kohdalla Jarkko Immoselle tuomittiin 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta ja HIFK pääsi ylivoimansa myötä peliin mukaan. JYP ehti olla Immosen kakkosen jälkeen täysilukuinen vain vajaan minuutin, kun Jani Tuppurainen sai kaksiminuuttisen korkeasta mailasta. Tämäkään ylivoima ei kuitenkaan tuottanut vierasjoukkueelle tulosta.

Alivoimien jälkeen JYP loikkasi taas pelin päälle ja pääsi hieman ennen erän puoliväliä itsekin ylivoimalle. Panu Mieho ehti istua jäähyllä minuutin ja kahdeksan sekuntia, kun Joonas Nättinen tinttasi 6-2. Se oli JYPin kolmas ylivoimamaali yhtä monella yrittämällä.

JYP kuvitteli Nättisen maalin riittävän, mutta sitten alkoi taas tapahtua. HIFK jatkoi isolla riskillä hyökkäämistä ja se myös kannatti. Hattutemppuun kahden erän sisään yltänyt Carlsson iski vajaan puolen minuutin sisään 6-3 ja 6-4. JYP alkoi olla niin sanotusti kusi sukassa ja vajaat kaksi minuuttia ennen erän loppua Joonas Rask kiskoi jo 6-5:een.

3. erä

Kolmanteen erään lähdettiin JYPin 6­­­–5 -johtoasemasta, mutta ilo ei kestänyt kauaa. HIFKin ensimmäinen tilaisuus maalintekoon tuli, kun erää oli pelattu kuusi minuuttia ja JYPin Mikko Kalteva sai rangaistuksen kiinnipitämisestä. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut HIFKille vielä tulosta. Hetkeä myöhemmin myös HIFKin Saku Salmela määrättiin rangaistusaitioon laitataklauksesta.

HIFK kuitenkin tasoitti ottelun lopulta lukemiin 6–6 ajassa 52:06. HIFKin maalin teki Juhani Tyrväinen ja syöttäjiksi merkittiin Lennart Petrell ja Ryan O’Connor. Ottelu ratkeaa jatkoajalla.

Jatkoerä

Jatkoerää ennätettiin pelata liki kaksikymmentä minuuttia, kun Patrik Carlsson iski kiekon JYPin maaliin ajassa 79:46 ratkaisten ottelun HIFKin hyväksi. Maalin syöttäjiksi merkittiin Erik Thorell ja Teemu Eronen. Carlsson teki runsasmaalisessa ottelussa yhteensä neljä maalia ja syötti yhden.

Jatkoerässä HIFKille merkittiin myös yksi jäähy, kun Micke-Max Åsten sai kaksiminuuttisen koukkaamisesta.

Puolivälieräsarja on katkolla HIFKille torstaina Helsingissä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .