Maalikuningas Makkonen

Jääkiekon SM-liigan maalikuninkaaksi kaudella 2008-09 ylsi HPK:n hyökkääjä Jussi Makkonen. Makkonen iski 27 maalia, perintöprinsseiksi jääneiden HIFK:n Ilkka Pikkarainen ja Kärppien Jonas Andersson saivat kumpikin kokoon 24 osumaa.

- Itseluottamus ollut aika korkealla koko kauden, olen pystynyt pelaamaan tasaisesti. Maalintekoon on löytynyt rentous, kun paikka on tullut on pystynyt aika rennosti tekemään sen maalin, Makkonen kertoo.

Makkosen mielestä hän ei ole edennyt huikeasti laukaisutekniikan saralla. Satumainen maalisumma on kuulemma monen tekijän summa.

- Laukaus ei ole mennyt radikaalisti eteenpäin, on kehittynyt toki - siinä osasyy. Olen tehnyt paljon maaleja ylivoimalla. Meillä on viivassa paljon tulivoimaa, reboundeista on tehty monet maalit, Makkonen pohtii.

SM-liigan maalivahdit ovat olleet maailman eliittiä jo vuosia. Myös Makkoselta kuuluu kehut torjujille.

- (Juuso) Riksman on ollut ehdottomasti tämän kauden kovimpia maalivahteja. ( Sinuhe) Wallinheimo on hänkin pelannut loistavasti.

- Tässä liigassa ei ole huonoja maalivahteja. Ja treeneissä saa loistavaa harjoitusta, kun vastassa on ( Teemu) Lassila, Makkonen listaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.