Maalivahti Jones loisti – San Jose piti finaalisarjan elossa

Thornton ja Pavelski ryhdistäytyivät

San Jose Sharks ei suostunut antamaan periksi. Se puristi torstaina Pittsburgh Penguinsista 4–2-vierasvoiton NHL-jääkiekon Stanley Cupin finaalissa ja kavensi ottelusarjan 2–3:een.

– Keskityimme siihen, että saisimme hyvän startin otteluun, ja niin kävi. Tämä oli paras peli meiltä tähän saakka, sanoi Sharks-hyökkääjä Joonas Donskoi.

Donskoi luisteli ykkösketjussa Joe Thorntonin ja Joe Pavelskin kanssa. Thornton ja Pavelski pelasivat viimeinkin tavalla, jota heiltä on koko finaalisarjan ajan odotettu, mutta Donskoi sen sijaan ei ollut oikein tyytyväinen iltaansa.

– No ei oikein ollut hyvä. Hävisin liikaa kaksinkamppailuja. Ei ollut oikein vahvaa suoritusta. Kaksinkamppailujen voittaminen on oikeastaan kaikkein tärkeintä, ja nyt se ei oikein onnistunut, hän tuumi.

Sharks pelasi ensimmäisen kerran finaalisarjan aikana johtoasemassa varsinaisella peliajalla, kun se meni ottelun avauserässä vajaassa kolmessa minuutissa 2–0-johtoon. Kotijoukkue ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt, vaan tuli tasoihin parin minuutin päästä Jevgeni Malkinin ja Carl Hagelinin osumilla. Pittsburghin kahden maalin välillä oli vain 22 sekuntia.

Runsaan viiden minuutin aikana oli nähty jo neljä maalia, mikä on finaalien uusi nopeusennätys. Aiempi ennätys oli vuodelta 1992, kun Pittsburgh ja Chicago latoivat yhteensä neljä maalia alle seitsemään minuuttiin.

Jones oli kova kaveri

Torstain ottelun avainpelaajiin kuului myös San Josen maalivahti Martin Jones, joka torjui 44 kertaa.

– On kova kaveri, ihasteli Donskoi.

Sekä Donskoi että Pittsburgh-puolustaja Olli Määttä jäivät torstaina tehopisteittä.

Pittsburghilla on mahdollisuus napata mestaruus ottelusarjan seuraavassa pelissä San Josessa varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa. Donskoi korosti sitä, että San Josen pitää pysyä kärsivällisenä ja noudattaa omaa pelisuunnitelmaansa, jotta se pystyisi venyttämään ottelusarjan seitsemänteen peliin.

– Pitää vain puolustaa tarkasti ja pelata yksinkertaista peliä ja odottaa, että hyvä hetki siirtyy vastustajalta itselle, Donskoi järkeili.

– Kunhan se vastustajan hyvä hetki kestetään, niin sitten käytetään oma hyvä hetki hyväksi. Nyt ei muuta kuin eteenpäin, hän selvitti.

Sankarimaalivahti Jones vakuutti, että Sharks taistelee kiivaasti loppuun asti.

 – Matka on vielä pitkä, ja tästä tulee kova kamppailu, Jones raportoi NHL:n nettisivuilla.

Jos Pittsburgh ratkaisee mestaruuden San Josessa, se on seuran neljäs Stanley Cup -mestaruus. Nämä kaikki ovat tulleet vierashallissa: Vuonna 1991 Minneapolisissa Minnesota North Starsin vieraana, 1992 Chicagossa Blackhawksin kotikaukalossa ja 2009 Detroitissa Red Wingsin kotiyleisön edessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.