Maalivahti Setänen oli Lukon sankari ja Pelicansin peikko –  "Parempaan suuntaan ollaan taas menossa"

Maalivahti Oskari Setänen nousi Liigassa Rauman Lukon sankariksi keskiviikkoisessa 2–1-kotivoitossa lahtelaisesta Pelicansista.

Setänen venyi kiekon eteen kaikkiaan 23 kertaa, kun Pelicans- virkaveli Tomi Karhunen kentän toisessa päässä selvisi 15 torjunnalla.

–  Oli ehdottoman tärkeää saada voitto tähän paikkaan. Edellisestä kolmen pisteen voitostani olikin jo aikaa. Se oli varmaan lähempänä ysikasi Naganoa (talviolympiakisat Naganossa 1998) kuin tätä kautta, hauskuutti Setänen ottelun jälkeen.

–  Joukkue toteutti nyt ennalta sovittua suunnitelmaa, ja pelissä oli sitä aggressiivisuutta, mitä voittavalla joukkueella kuuluu ollakin. Laukausten blokkaaminen ja maskiin meno samoin kuin laukaukset viivalta osoittivat, että parempaan suuntaan ollaan taas menossa, Setänen jatkoi.

Lukko siirtyi maalittoman ensimmäisen erän jälkeen 1–0-johtoon heti toisen erän alussa sairastelustaan toipuneen Vili Sopasen tarkalla ohjauksella. Syöttöpisteen kirjautti Lukon kultakypärä Justin Danforth. Pelicans tuli tasoihin toisessa erässä Jesse Ylösen maalilla.

Ottelun ratkaisun iski Lukon ruotsalaispuolustaja Robin Press, kun päätöserää oli pelattu vajaat kuusi minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.