Matikaiselle lähtöpassit Omskista

KHL-jääkiekkoliigan Avangard Omsk on irtisanonut päävalmentaja Petri Matikaisen. Toimitusjohtaja Juri Karmanovin mukaan seura ei ole pelannut tasollaan kauden avauskierroksilla, ja näin sopimus suomalaisvalmentajan kanssa purettiin. Matikaisella oli kolmivuotisesta sopimuksesta jäljellä kaksi kautta.

Matikaiselle tämä syyskuinen tiistai jää varmasti mieleen, sillä aiemmin päivällä HIFK tiedotti Matikaisen myöntäneen lainvastaisuuden siirtyessään HIFK:sta Omskiin kesällä 2012. HIFK vei sopimusriidan Helsingin käräjäoikeuteen, ja oikeus totesi Matikaisen purkaneen työsopimuksensa ilman lainmukaista perustetta ja velvoitti hänet korvaamaan kantajan oikeudenkäyntikulut 20 000 euroa.

Kauden kuudesta ottelustaan kolme voittanut ja kolme hävinnyt Omsk pelaa toistaiseksi apuluotsi Jevgeni Kornouhovin alaisuudessa. Matikaisen asema lienee horjunut jo jonkin aikaa, sillä Karmanovin mukaan seura on jo ehtinyt neuvottelemaan päävalmentajaehdokkaiden kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana kevääseen 2022 – Jari Kurri: "Vahva luotto Marjamäen osaamiseen"

Stanley Cup riitti näytöksi – mestarimaalivahti vältti välimieskäsittelyn ja sai mieluisan jatkosopimuksen St. Louisiin

JYPin mestarivalmentaja Dufva kertoo, miksi Vatanen nousi aikanaan suoraan junioreista ykköspariin – "Se oli tarkkaan harkittu rikos"

Tätä NHL-tähteä et löydä sosiaalisesta mediasta – kovia minuutteja keräävä Sami Vatanen kertoo, kuinka hän suhtautuu kesän suuriin muutoksiin

Konkarihyökkääjä Filppula onnellinen paluustaan Detroitiin – "Kahden vuoden sopimus ratkaisi paljon"

Patrik Laine nauttii paineetta kesästä – "Jossain vaiheessa tulee jonkinlainen sopimus"

Montrealin suomalaiskaksikko hakee uutta NHL-sopimusta välimieskäsittelystä

Olli Määttä on kokenut urallaan enemmän vastoinkäymisiä kuin moni muu, mutta hän ei valita – Vuodet Pittsburghissa opettivat paljon, mutta nyt kaikki muuttuu

Ex-JYP-hyökkääjä lopetti haluamattaan pelaajauransa, siirtyy nyt valmennustehtäviin – "Ne olivat parhaat vuodet urallani"

JYPin tuoreella toimitusjohtajalla on jo ideoita mahdollisiin muutoksiin – Säästökuuri-mielipide ei ole muuttunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.