Mestarisuosikki mittaa alkukauden yllättäjän – KooKoon katastrofi on kuin muisto vain

ASETELMA: Aika monessa ennakkoarviossa päädyttiin ennen kauden alkua siihen lopputulemaan, että KooKoo jää SM-liigan hännänhuipuksi. Kouvolasta on kuitenkin alkukierrosten aikana näytetty pitkää nenää arvioitsijoille ja joukkue on kerännyt kolmen kierroksen aikana seitsemän pistettä. Toki kuusi niistä on peräisin pahasti kujalla olleen SaiPan löylyttämisistä, mutta kuitenkin. Tuomas Tuokkolan luotsaaman ryhmän katastrofaaliset harjoitusottelut ovat olleet liigapelien alettua kuin muisto vain.

JYPin liigastartti on myös ollut vahvaa tuloksentekoa. Jokainen kamppailu on sisältänyt helteiset hetkensä ja jokaisessa hurrikaaniryhmä on ollut jossain kohtaa selkeästi ottavana osapuolena, mutta joka kerta se on myös kammennut väkisin voiton. Se kertoo joukkueen päättäväisyydestä ja kokeneen joukkueen sisäisestä vaatimustasosta.

Tiistain Kärpät-ottelu kuitenkin alleviivasi selkeästi JYPin heikkouksia. Ahnaasti prässäävä ja nopeasti peliä kääntävä vastustaja on hurrikaanipaidoille paha pala purtavaksi. KooKoo ei ole tässä Kärppien tasoa, mutta tietää konstit, joilla JYPiä voi horjuttaa.

Illan taisteluparin pelaajamateriaalivertailua voi pyöritellä miten päin tahansa, mutta fakta ei muuksi muutu. Tässä on JYPin hyväksi valovuoden ero. Etenkin, kun ryhmän keihäänkärjeksi kaavailtu hyökkääjä Michael Keränen on aivotärähdyksen vuoksi sivussa. Hän avasi kautensa kahdella maalilla, kunnes joutui SaiPan Cody Kunykin jyräämäksi. Keräsen ohella poissa ovat myös puolustajat Veeti Vainio, Jyri Niemi, Robin Jacobsson ja Henrik Forsberg sekä hyökkääjät Jan-Mikael Juutilainen ja Eetu Pöysti. Kapeaa materiaalia on siis kupattu rajusti.

JYP puolestaan saa sairastuvalta takaisin toisen puolustaja-Vainion, etunimeltään Juuso. Uuteen lonkkaoperaatioon joutuvan Miika Lahden kausi on ohi ennen kuin se ehti alkaakaan ja lisäksi sivussa ovat Ossi Louhivaara sekä Janne Kolehmainen.

ARVIO: Jos JYP on tasollaan, se voittaa. Tavalla tai sillä toisella. Kolmen aiemman kierroksen perusteella tohtii ennustaa, että KooKoo menee aluksi maalin tai kahden johtoon, mutta hurrikaani murjoo lopulta sen voittoon riittävät neljä maalia. Loppulukema siis 4-2 tai 4-3.

SEURAA HEITÄ: Kutsutaan JYPin ykkösylivoimaa kaikilla taajuuksilla! Poppoo Jarkko Immonen, J-P Hytönen, Jani Tuppurainen, Juuso Puustinen ja Mikko Mäenpää ei ole värkännyt ainuttakaan yv-osumaa, vaikka miljoonan euron viisikko on hieronut pakkopeliä tälle liigakaudelle jo kymmenkunta minuuttia. Kokemusta ja näkemystä sekä taitoa on vaikka muille jakaa, mutta toistaiseksi homma on ollut päämäärätöntä haahuilua.

KooKoon ykkösketjua tänään johtava Miikka Pitkänen avasi kautensa kahdella syöttöpisteellä ja toimitti kiekon kertaalleen reppuun kahdessa seuraavassa ottelussa. Vuosi sitten KalPassa pienikokoinen taitohyökkääjä osui kauden kolmessa ensimmäisessä kamppailussa, mutta sen jälkeen hana meni tukkoon peräti 41 kierroksen ajaksi. Kouvolassa toivotaan sormet ja varpaat ristissä, ettei sama toistu tällä kaudella.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .